recept
HRSKAVE POHOVANE TIKVICE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI: Ubacite u njih 1 SASTOJAK i biće UKUSNIJE nego ikad
Kao prilog uz neko ukusno jelo spremite predivne pohovane tikvice
Počinje sezona tikvica, a osim što spadaju u zdravo povrće, praktične su za pripremu i nisu skupe. Od njih možete da napravite raznovrsna jela, a garantujemo da niko neće odoleti pohovanim tikvicama.
Predlažemo da isprobate ovaj recept, a u prezle dodajte i parmezan koji jelu daje poseban šmek. Služite sa umakom od majoneza i belog luka.
Sastojci:
2 tikvice
1/2 šolje brašna
2 jajeta
1,5 šolja prezli
malo parmezana
Za sos:
1/3 šolje majoneza
1 češanj belog luka
1/2 kašike limunovog soka
1/4 kašičice soli
1/8 kašičice bibera
Priprema:
U jedan tanjir sipajte brašno, pa posolite i pobiberite. U drugi tanjir sipajte brašno i parmezan i sjedinite. A u trećem tanjiru umutite jaja. Tikvice isecite na kolutove, pa uvaljajte u brašno, pa u jaja i onda u prezle.
Pržite u zagrejanom ulju. U posudi pomešajte majonez, mleveni beli luk, limunov sok, pa posolite i pobiberite. Sve dobro sjedinite i služite sa tikvicama.
Majke i snajke:
(Espreso/Stavar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!