HRSKAVE POHOVANE TIKVICE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI: Ubacite u njih 1 SASTOJAK i biće UKUSNIJE nego ikad
Pohovane tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

recept

HRSKAVE POHOVANE TIKVICE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI: Ubacite u njih 1 SASTOJAK i biće UKUSNIJE nego ikad

Kao prilog uz neko ukusno jelo spremite predivne pohovane tikvice

Objavljeno:

Počinje sezona tikvica, a osim što spadaju u zdravo povrće, praktične su za pripremu i nisu skupe. Od njih možete da napravite raznovrsna jela, a garantujemo da niko neće odoleti pohovanim tikvicama.

Predlažemo da isprobate ovaj recept, a u prezle dodajte i parmezan koji jelu daje poseban šmek. Služite sa umakom od majoneza i belog luka.

Pohovane tikvice
foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sastojci:

2 tikvice

1/2 šolje brašna

2 jajeta

1,5 šolja prezli

malo parmezana

Za sos:

1/3 šolje majoneza

1 češanj belog luka

1/2 kašike limunovog soka

1/4 kašičice soli

1/8 kašičice bibera

Tikvice
foto: Privatna arhiva

Priprema:

U jedan tanjir sipajte brašno, pa posolite i pobiberite. U drugi tanjir sipajte brašno i parmezan i sjedinite. A u trećem tanjiru umutite jaja. Tikvice isecite na kolutove, pa uvaljajte u brašno, pa u jaja i onda u prezle.

Pržite u zagrejanom ulju. U posudi pomešajte majonez, mleveni beli luk, limunov sok, pa posolite i pobiberite. Sve dobro sjedinite i služite sa tikvicama.

Majke i snajke:

00:53

Majke i snajke 15.05.2023.

(Espreso/Stavar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.