OVAKO SE PASULJ SPREMAO U JUGOSLAVIJI: Stari kuvar otkrio RECEPT, evo koliko stvarno TREBA MESA
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

zapišite

OVAKO SE PASULJ SPREMAO U JUGOSLAVIJI: Stari kuvar otkrio RECEPT, evo koliko stvarno TREBA MESA

Sada ćete ga isprobati po receptu čuvenog jugoslovenskog kuvara

Objavljeno: 20:32h

Pasulj je jelo koje se barem jednom nedeljnom nađe na trpezi u svakoj kući.

Nijedan specijalitet mu nije ravan.

Sada ćete ga isprobati po receptu čuvenog jugoslovenskog kuvara.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Tradicionalno jelo koje svi obožavaju i kojem se rado vraćaju je čorbast pasulj po receptu Steve Karapandže.

Sastojci:

450 g pasulja (tetovac ili gradištanac)

2 šargarepe

2 glavice crnog luka

1 struk praziluka

Pasulj, Tavče
foto: Printscreen Youtube

2 lovorova lista

300 g suvog mesa (krtina ili rebarca)

1 kašičica crvene mlevene paprike

1/2 kašičice mlevenog bibera

1 kašika biljnog začina

Pasulj
foto: Printscreen TikTok/exdebela

2 kašike brašna

30 ml ulja

Priprema: Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta. Procediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom. Iseckati sitnije 2 glavice crnog luka, pa dodati pasulju, kao i 2 lovorova lista.

Očistiti i naseći šargarepe, propržiti s lukom, pa dodati pasulju. Dodati oprano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata (u zavisnosti od vrste pasulja). Po potrebi dodati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.

Pasulj
foto: Prinstcreen/Youtube/Ivana's corner

Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Zagrejati ulje u tiganju, dodati brašno, propržiti pazeći da ne zagori. Prohladiti, pa dodati mlevenu papriku. Dobro promešati i sipati u kuvani pasulj. Dodati biljni začin po ukus, biber i soli po ukusu. Kuvati još 5 minuta i isključiti.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.