zapišite
OVAKO SE PASULJ SPREMAO U JUGOSLAVIJI: Stari kuvar otkrio RECEPT, evo koliko stvarno TREBA MESA
Sada ćete ga isprobati po receptu čuvenog jugoslovenskog kuvara
Pasulj je jelo koje se barem jednom nedeljnom nađe na trpezi u svakoj kući.
Nijedan specijalitet mu nije ravan.
Sada ćete ga isprobati po receptu čuvenog jugoslovenskog kuvara.
Tradicionalno jelo koje svi obožavaju i kojem se rado vraćaju je čorbast pasulj po receptu Steve Karapandže.
Sastojci:
450 g pasulja (tetovac ili gradištanac)
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
1 struk praziluka
300 g suvog mesa (krtina ili rebarca)
1 kašičica crvene mlevene paprike
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašika biljnog začina
2 kašike brašna
30 ml ulja
Priprema: Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta. Procediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom. Iseckati sitnije 2 glavice crnog luka, pa dodati pasulju, kao i 2 lovorova lista.
Očistiti i naseći šargarepe, propržiti s lukom, pa dodati pasulju. Dodati oprano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata (u zavisnosti od vrste pasulja). Po potrebi dodati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.
Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Zagrejati ulje u tiganju, dodati brašno, propržiti pazeći da ne zagori. Prohladiti, pa dodati mlevenu papriku. Dobro promešati i sipati u kuvani pasulj. Dodati biljni začin po ukus, biber i soli po ukusu. Kuvati još 5 minuta i isključiti.
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!