AKO OVO CVEĆE POSADITE DO KRAJA MAJA, CVETAĆE VAM 120 DANA: Trajaće od početka leta do PRVIH MRAZEVA
Gladiole, Foto: Printscreen/Youtube/ Kruna VD

paŽnja

AKO OVO CVEĆE POSADITE DO KRAJA MAJA, CVETAĆE VAM 120 DANA: Trajaće od početka leta do PRVIH MRAZEVA

Najbolje ih je saditi kada temperatura napolju dostigne 15 stepeni

Objavljeno: 16:43h

Najveći broj vrsta cveća sadi se u rano proleće. Međutim, nećete pogrešiti ni da svoje cvetne ljubimice zasadite i u maju.

Ovaj mesec je jedan od najpogodnijih za cveće koje će krasiti vašu baštu. Temperature u maju su idealne za biljke i njihovo cvetanje.

Kada je reč o sadnji, ne razlikuju se mnogo od drugih biljaka. Najbolje ih je saditi na dubini od 10 centimetara sa razmakom između svake sadnice.

Što se tiče održavanja, takođe nisu previše zahtevne. Stručnjaci savetuju da gladiole zalivate redovno, a da tokom cvetanja treba dva puta mesečno da imSave and publish dodajete tečno đubrivo za biljke. Gladiole vole sunce, pa je bitno da ih posadite na mestu koje je izloženo sunčevoj svetlosti.

Takođe, obratite pažnju da ih posadite na peskovito zemljište jer u takvim uslovima najbolje cvetaju. Ipak, one su veoma osetljive i jači vetar ih može lako iščupati iz zemljišta pa je najbolje da ih posadite na 10 centrimenara dubine, a još bolje na 20 centimetara.

Pored gladiola, u maju možete posaditi i dalije. Cvetaju do 120 dana, od početka leta, pa sve do hladnijih dana, što ih čini biljkom koja duže traje od ostalih sorti. Najbolje cvetaju na područjima koja imaju hladniju ili umerenu klimu.

Najbolje ih je saditi kada temperatura napolju dostigne 15 stepeni.

Njima takođe odgovara sunčeva svetlost, pa je posadite na mestu koje je direktno izloženo suncu. Sunce im je potrebno 6 do 8 sati dnevno. Posadite ih u rastresitom zemljištu u razmaku od 22 do 30 centimetara, tako da krunica bude tik iznad nivoa tla. Sitnije sorte dalija rastu u visinu, pa između njih napravite razmak od 60 centimetara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.