U OVOJ DRŽAVI SE RODIO PETAR KRALJ: Sve ove godine smo mislili POGREŠNO, nećete verovati
Petar Kralj, Foto: Studio B Printscreen

BIO JE JEDINSTVEN

U OVOJ DRŽAVI SE RODIO PETAR KRALJ: Sve ove godine smo mislili POGREŠNO, nećete verovati

Neke stvari je dobijao preko reda, ponekad i s manje zasluga i, kako kaže, za to su krivi njegovo ime i prezime.

Objavljeno:

Petar Pera Kralj se rodio 4. aprila 1941. godine u Zagrebu, kao sin jedinac oca Đorđa, profesora istorije u gimnaziji, poreklom sa Banije, i majke Stanislave, profesorke geografije poljsko-ukrajinskog porekla.

Drugi svetski rat naterao je porodicu Kralj da se preseli – prvo u Rumu, a potom u Sremsku Mitrovicu gde je Petar proveo detinjstvo. Gimnaziju je završio u Novom Sadu, a od diplomiranja u Beogradu ovaj grad mu je postao dom.

Ipak, Petar Kralj nikada nije zaboravio zavičaj, kao ni očev rodni kraj. Bio je čest gost na druženjima izbeglica iz Hrvatske, učestvovao je na srpskim obeležavanjima godišnjica “Oluje” i “Bljeska” i za svoja gostovanja nikada nije uzimao novčanu nadoknadu.

Glumac Petar Kralj je do uspeha dolazio kroz neprestanu borbu, a svaku pruženu šansu prihvatao je bez razmišljanja. Vodeći se mišlju da umetnost počinje tamo gde prestaje zanat i svestan da je na sceni to nemoguće, pred publikom nikad ništa nije krio.

Znao je većinu beogradskih kafana gde je uz piće vodio najrazličitije razgovore i stekao neke od najboljih prijatelja. Ponosan je na sve što je uradio, pa i na ono što je, namerno ili slučajno, propustio. Strasno je voleo dva puta u životu i bio je srećan što ima ćerku Milicu.

Bez glume, kako je izjavljivao vrlo često, ne bi mogao da postoji.

Preminuo je 10. novembra 2011. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.