PRE PRAVLJENJA RUSKE SALATE 1 STVAR OBAVEZNO MORATE DA URADITE: Zbog GREŠKE koju ponavljate ne ispadne SOČNA
Ruska salata, Foto: Profimedia

VAŽNO DA ZNATE TO

PRE PRAVLJENJA RUSKE SALATE 1 STVAR OBAVEZNO MORATE DA URADITE: Zbog GREŠKE koju ponavljate ne ispadne SOČNA

Originalnu verziju salate je 1860-ih izmislio kuvar belgijskog porekla Lucijen Olivije, šef kuhinje Ermitaža, jednog od najslavnijih moskovskih restorana

Objavljeno:

Usezoni slava zna se koja je salata obavezna na svečanoj trpezi. U pitanju je ruska, a bez nje takođe, ne može da prođe nijedan praznik. Osnovni sastojci su isti, ali svaka domaćica ima neku tajnu koja ovu salatu čini preukusnom. Nekada je u pitanju dodavanje trik namirnice, a nekada je način termičke obrade.

Originalnu verziju salate je 1860-ih izmislio kuvar belgijskog porekla Lucijen Olivije, šef kuhinje Ermitaža, jednog od najslavnijih moskovskih restorana.

Salata je postala prepoznatiljivo jelo, a stalni gosti su je obožavali i iznova naručivali.

Ruska salata
foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Dobar ukus se krio u prelivu, a niko nikada nije tačno saznao šta ide, sem senfa i majoneza. Olivije salata je kod nas poznata kao ruska,a kao što se često dešava sa gurmanskim receptima koji postanu popularni, mnogi ih izmene po svom ukusu.

Ako želite da poslužite rusku salatu kojoj niko neće odoleti onda se poslužite trikovima iskusnih domaćica. Čestim pripremanjem one su eksperimantisali sa ukusom i tako na kraju dobili savršenu salatu, približnu originalnom receptu. Do sada su skoro svi namirnice kuvali, ali bolje je da ih ispečete.

Ruska salata
foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

A takođe, bitno je i da povrće iseckate tek kada se potpuno ohladilo. Potrudite se da svi sastojci budu približne veličine.

Još jedna stvar je bitna, pre nego što krenete da pečete krompir, prvo ga malo skuvajte, sa sve korom, pa tek onda stavite u rernu sa ostalim povrćem, jer njemu treba najduže. U preliv dodajte i malo karija.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.