AKO MAČKA MAŠE REPOM TO JE ZNAK UPOZORENJA: Evo na šta želi da vam SKRENE PAŽNJU, nije naivno
Mačka, Foto: profimedia

jeste li znali

AKO MAČKA MAŠE REPOM TO JE ZNAK UPOZORENJA: Evo na šta želi da vam SKRENE PAŽNJU, nije naivno

Mahanje repom znači da vaša mačka obraća pažnju ili upozorava. Ali ako rep počne previše da maše, vaša mačka je ljuta ili uznemirena. Podignut rep je znak prihvatanja i otvorenosti, posebno kod mačića

Objavljeno:

Od stajanja na zadnjim nogama do mahanja repom i agresivnog izgleda, mačke često pokazuju čudna (ali šarmantna) ponašanja. Kako se ispostavilo, mnogi od ovih smešnih mačjih gestova su znaci - vaša mačka je pametna i koristi ove pokrete da vam kaže nešto o svom raspoloženju, blagostanju i željama.

Evo 3 najčešća oblika mačjeg govora tela.

Rep

Mahanje repom znači da vaša mačka obraća pažnju ili upozorava. Ali ako rep počne previše da maše, vaša mačka je ljuta ili uznemirena. Podignut rep je znak prihvatanja i otvorenosti, posebno kod mačića.

Oči

Mačka
foto: Instagram/nala_cat

Nikada ne gledajte direktno u oči nepoznate mačke dugo vremena - ona ​​će to shvatiti kao agresivan i prkosan znak i može napasti. Kada se zenice posebno šire, mačka se uplaši. Sužene zenice sugerišu da mačka može osetiti napetost. Iznenađujuće, najbolji način da uspostavite kontakt očima sa vašom mačkom je da žmirite i trepćete – treptanje unazad ukazuje da se vaša mačka oseća bezbedno.

Brkovi

Brkovi, osetljive, taktilne dlake koje rastu na mačjem licu, smatraju se "kompasom" emocija i raspoloženja. Brkovi savijeni unazad ukazuju na anksioznost i da su mačke neprijatne. Napred zakrivljeni brkovi, poput napred zakrivljenih ušiju, ukazuju na budnost ili da se vaš ljubimac priprema za nešto važno.

(Espreso/Novosti magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.