OVA OPTIČKA ILUZIJA JE ZALUDELA LJUDE ŠIROM SVETA: Samo retki shvate u čemu je ŠTOS, pokušajte
Čaplja, Foto: Printscreen/ REDDIT/INTERESTINGASFUCK

paŽnja

OVA OPTIČKA ILUZIJA JE ZALUDELA LJUDE ŠIROM SVETA: Samo retki shvate u čemu je ŠTOS, pokušajte

Ukoliko ste ljubitelj mozgalica, udubite se u fotografiju i videćete kako se svetlost poigrala sa percepcijom onoga šta je na slici. Dobro pogledajte! Koliko vam je trebalo vremena

Objavljeno: 16:00h

Ko bi rekao da će jedna naizgled obična fotografija pejzaža da zbuni ljude širom sveta i napravi takvu zbrku u glavama mnogih. Japanskom fotografu Keiničiju Ohnu ni na pamet nije palo da će njegova nagrađena fotografija da postane savršena optička iluzija i toliko viralna.

Društvenim mrežama trenutno kruži njegova fotografija čaplje kako polako ulazi u vodu. I to ne bi bilo ništa neobično da nema refleksije svetla. Mnogima se isprva učinilo da je u pitanju fotošop ili montirana fotografija.

Ukoliko ste ljubitelj mozgalica, udubite se u fotografiju i videćete kako se svetlost poigrala sa percepcijom onoga šta je na slici. Dobro pogledajte! Koliko vam je trebalo vremena?

Na slici se vidi nekoliko elemenata, voda, čaplja i zid. Da, upravo ono žućkasto u gornjem desnom delu fotografije predstavlja betonski zid obasjan suncečevom svetlošću. Zid dalje uz pomoć sunca "baca" refleksiju na vodu, te vidimo nešto zelenkastiju nijansu u donjem desnom delu. Sve okolo je voda.

a
foto: Printscreen/ REDDIT/INTERESTINGASFUCK

.

Čak su i neki korisnici Internata uspeli vizuelno da pojasne ovu optičku zavrzlamu. Pogledajte rešenje.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.