KROFNE VAM NIKAD NEĆE BITI MASNE AKO URADITE OVO SA NJIMA: Tako neće upiti NI KAP ULJA tokom prženja
Krofne, Foto: Profimedia

jedite i uživajte!

KROFNE VAM NIKAD NEĆE BITI MASNE AKO URADITE OVO SA NJIMA: Tako neće upiti NI KAP ULJA tokom prženja

Omiljena poslastica našeg naroda su svakako krofne, ali ih često izbegavamo jer su mnogo masne, ali uz ovaj trik ćete moći da uživati u njima bez razmišljanja!

Objavljeno:

Teško da čete naći osobu koja ne voli da jede krofne, posebno kada ih baka spremi!

Miris krofni nemoguće je ne osetiti već sa ulaznih vrata, a isto tako je teško pojesti samo jednu do dve. Još ako su prepune krema ili džema... milina!

Ipak, krofne imaju i jednu veliku manu - prže se u dosta ulja, pa budu i podosta masne, a svi znamo koliko su, kada se prže u ulju iznutra vazdušaste, a spolja hrskave, i da će, ukoliko ih budete pržili po receptu koji ne zahteva ulje, izgubiti šmek zbog kojeg ih toliko i volimo.

Srećom, postoje odlični trikovi zahvaljujući kojima krofne neće upiti mast i ne, nije reč o ubrusu.

Naime, pekarisu otkrili tajnu koju retko ko zna, a sve što vam je potrebno jesu prašak za pecivo ili soda bikarbona.

Šta je potrebno da uradim?

Muškarac jede krofne, Krofne
foto: Printscreen/Youtube/ The Electrics

Ukoliko prašak za pecivo ili sodu bikarbonu dodate u testo, ono neće upiti ulje. Ono što je takođe jako bitno jeste da ulje bude dobro zagrejano, jer na taj način testo neće upiti višak.

Drugi trik podrazumeva da dodate alkohol u testo, jer ako u njega dodate samo kašiku nekog jačeg alkohola, poput votke ili konjaka, dobićete savršen rezultat.

Ne samo da testo neće upiti ulje, već će biti i vazdušasto i mekano.

05:39

PRELEPA ATMOSFERA, KLOPA JOŠ BOLJA! Majka Danijela napravila KROFNE, Seka i Raša odlepili!

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.