OVA VOĆNA TORTA JE NAJVEĆI HIT PROLEĆA: Osvežiće vas u SEKUNDI, recept OBARA SA NOGU
Torta, Foto: Printscreen Youtube/Cookrate - Cakes

svideće vam se

OVA VOĆNA TORTA JE NAJVEĆI HIT PROLEĆA: Osvežiće vas u SEKUNDI, recept OBARA SA NOGU

Puna je voća i fila koji se topi u ustima

Objavljeno:

Jedna torta će vas oduševiti kada vidite koliko je kremasta i ukusna.

Puna je voća i fila koji se topi u ustima.

Recept ćete često ponavljati.

Torta, Torta sa jagodama
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Sastojci

Za testo:

9 belanaca

300 g kristal šećera

3 kašike oštrog brašna

300 g mlevenih oraha

malo praška za pecivo

Za kremu:

Torta
foto: Ptintscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

9 žumanaca

200 g kristal šećera

5 kesica vanilin šećera

2 kesice praška za puding sa ukusom vanile

3 prepune kašike oštrog brašna

1 l mleka

250 g maslaca ili margarina

3 prepune kašike umućene toping baze

ili slatke pavlake

Voće:

1 kutija (300 g) Mix crveno voće

Torta, Torta sa malinama
foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

1 konzerva (580 ml) ananasa

250 g banana

Za premaz:

250 ml toping baze ili slatke pavlake

Za ukrašavanje:

malo mlevenih oraha

malo rendane čokolade

6 nevena sa stabiljkom i listovima

1 belance

malo kristal šećera

malo šećera u prahu

Priprema

Priprema testa: Mikserom umutite 3 belanca sa malo soli u čvrst sneg, dodajte 100 g šećera i dobro umutite mikserom. 100 g mlevenih oraha pomešajte sa prosejanim brašnom – 100 g i sa malo praška za pecivo. Mešavinu oraha, brašna i praška za pecivo dodajte umućenim belancima i varjačom lagano izmešajte. Ukupno vreme za mućenje testa oko 10-15 minuta.

Okrugao kalup za torte prečnika 27 cm. namažite margarinom, stavite papir za pečenje kojeg isto namažite margarinom. Umućeno testo stavite na papir na dnu kalupa i razmažite po celoj površini ravnomerno. Zatvorite okvirom za kalup. Stavite peći u zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite 15 minuta. Pečeno testo još toplo izvucite na tacnu posipanu prezlima ( ne okretati) i lagano izvucite papir za pečenje. Isti postupak ponovite sa još 2 kore testa. Ispečene kore testa povremeno malo pomaknuti sa mesta na kojem su odložene da se ne bi zalepile za tacnu.

Torta, Torta puslica
foto: Printscreen/Youtube/elladelicieux

Priprema voća: Anans izvaditi iz konzerve i staviti na cedilo da se dobro ocedi. Oceđeni ananas naseckati na tanke listiće. Mix crveno voće staviti da se odledi i dobro ocedi. Ako su jagode veće malo ih usitniti. Banane iseći na listiće i preliti ih sa sokom od limuna da ne potamne. Priprema kreme: Mikserom penasto umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Prašak za puding pomešti sa brašnom i dodati umućenim žumancima, Polako mikserom umutiti uz dodavanje 1 dl mleka i dobro umutiti. Ostalo mleko – 9 dl, staviti u posudu da prokuva. Prokuvano mleko dodati umućenim žumancima, promešati i vratiti u posudu u kojoj se mleko kuvalo. Kuvati na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje varjačom oko 5 minuta, odnosno dok ne počne bacati mehuriće.

Posudu sa kuvanom kremom odmah poklopiti da se ne bi stvorila korica i ostaviti da se dobro ohladi. Ohlađenoj kremi dodati razmućen maslac ili margarin i dobro mikserom umutiti da postane glatka jednolična glatka masa. Dodati 3 kašike umućene toping baze i lagano varjačom izmešati. Gotovu kremu podeliti na 3 dela. Prvu koru testa poprskati sa sokom od ananasa. Drugu koru poprskati sa sokom od Mix-crveno voće. Treću koru poprskati sa sokom od limuna (ostao od banana). Slaganje torte: Kora poprskana sokom od ananasa - krema – seckani ananas – krema.

Torta
foto: Prtintscreen/Youtube/stacemozarucak

Kora poprskana sokom od Mix-crveno voće – krema – crveno voće – krema.

Kora poprskana sokom od limuna – krema – banande – krema.

Ostatakom kreme premažite celu tortu izvana. Preko kreme premažite umućenu toping bazu ili šlag. Po šlagu posuti mešavinu rendane čokolade i oraha. Ukrasiti sa ušećerenim nevenima.

Ušećereni neveni: Belance u dubokom tanjiru malo viljuškom izlupati. Neven sa stabiljkom i listovima jedan po jedan dobro umočiti u belance pa staviti na kristal šećer pa na papir, povremeno posipati sa prah šećerom i micati ih sa mesta na kojem su odloženi da ne bude vlažno i sušiti na zraku. Kada je jedna strana osušena okrenuti da se suši druga strana. Postupak sušenja traje oko 6 sati.

Bonus video:

00:37

NAPRAVITE ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM: Dovoljno vam je 6 sastojaka, a PREUKUSNA TORTA se NE PEČE!

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.