OVA NATAŠINA TORTA JE NAJVEĆI HIT LETA: Osvežava kao sunce posle kiše (RECEPT)
Foto: Printscreen/Instagram

isprobajte je

OVA NATAŠINA TORTA JE NAJVEĆI HIT LETA: Osvežava kao sunce posle kiše (RECEPT)

Još jedna od mnogih Natašinih sjajnih ideja je i super letnja voćna torta koja se ne peče

Objavljeno:

Nataša Denić vodi sjajan Instagram profil @pecatzivota putem kog deli super ukusne recepte.

Na jednostavan i zdrav način nam predstavlja omiljena jela, a svaka njena objava je mali raj na tanjiru. Ona je majstor i za slane i za slatke specijalitete, a njeni recepti nisu samo lepi na oko, već i izuzetno ukusni.Još jedna od mnogih Natašinih sjajnih ideja je i super letnja voćna torta koja se ne peče.Potrebno vam je:

- 500 gr petit keksa

- 150 ml mleka

Za fil:

- 600 ml slatke pavlake

- 1 kg maskarpone sira

- 150 gr šećera

Voće:

- 5 banana

- 5 kivija

- 400 gr malina

Za dekoraciju:

- 200 ml slatke pavlake

- 100 gr bele čokolade

Priprema:

Fil:

Slatku pavlaku umutite u šlag kremu. Najčvršća bude kada je hladna iz frižidera. Dodajte maskarpone sir i šećer, pa mutite mikserom da se sastojci sjedine. Gotov fil podelite na 6 delova (okvirno kašikom samo obeležiti u činiji).

Iseckajte i pripremite voće, pa zatim slažite:

keks - fil - banane - fil

keks - fil - kivi - fil

keks - fil - maline - fil

Umutite slatku pavlaku u šlag i dodajte istopljenu čokoladu. Dobijenom kremom premažite tortu.

Saveti:

- Petit kekse ovlaš provucite kroz mleko prilikom svakog slaganja.

- Ukoliko voće budete sekli na veće i deblje komade biće potrebna veća količina.

- Kombinujte voće po svojoj želji, ali neka bar jedno bude slatko, najbolje banana.

- Mere sastojaka prilagodite veličini pleha.

- Najpraktičnije je da kalup bude četvrtast zbog lakšeg slaganja keksa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.