RECEPT
RASKOŠNA TORTA NA KOJOJ ĆE VAM SVI POZAVIDETI: Rapsodija ukusa na jednom mestu, kremastiji FIL NISTE PROBALI
Loara torta je jedna od najpopularnijih i to zbog savršene kombinacije sastojaka
Loara torta je poslastica jedinstvenog recepta, a pravi se od mekanih kora sa lešnicima i najkremastijim filom opojnog vanila mirisa, a preko ide slatka glazura od bele čokolade. Najkvalitetniji sastojci i fantastičan ukus čine Loara tortu jednom od najraskošnijih, a možete da je služite u svim prilikama.
Obavezno isprobajte ovaj recept, jer nije kompilovana za pripremu, samo vam treba malo vremena, a svi će vam tražiti parče više.
Sastojci:
Za kore (za četiri kore):
16 belanca
800 g šećera
24 kašika mlevenih lešnika
1 limun
Za fil:
16 žumanaca
2 kašike brašna
5 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
750 ml mleka
200 g bele čokolade
1 margarin
250 g prah šećera
Za glazuru:
100 ml slatke pavlake
200 g bele čokolade
Priprema:
Kako se prave kore?
Belanaca (4 komada) kratko mutite, pa postepeno dodajte šećer (200 g) i mikserom sjedinite dok ne dobijete čvrst šne. Limun iscedite, pa u šne dodajte nekoliko kapi soka. U istu smesu dodajte mlevene lešnike (6 kašika) i lagano umešajte. Smesu sipajte u tepsiju obloženu pek papirom i poravnajte. Pecite u rerni na 150°C oko 45 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi, pa skinite pek papir. Od preostalih sastojaka napravite još 3 kore.
Ovako se pravi fil:
Žumanca umutite penasto sa brašnom, šećerom i vanilin šećerom. U šerpu sipajte mleko, pa kada se zagreje dodajte umućena žumanca i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa dodajte izlomljenu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Umutite margarin sobne temeprature sa šećerom u prahu, pa pomešajte obe smese i sjedinite mikserom.
Slaganje torte:
Koru premažite filom, pa preko stavite drugu koru i opet premažite filom. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a kada stavite poslednju koru, celu tortu premažite filom. Stavite u frižider da se stegne dok napavite glazuru. Istopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom, a zatim prelijte preko vrha torta. Ostavite u frižideru još 10 minuta da se glazura stegne.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!