UZ POMOĆ OVOG VOJNOG TRIKA ZAUVEK ĆETE SE REŠITI NESANICE: Spavaćete kao beba za 2 minuta!
San, Foto: Profimedia

probajte!

UZ POMOĆ OVOG VOJNOG TRIKA ZAUVEK ĆETE SE REŠITI NESANICE: Spavaćete kao beba za 2 minuta!

Velike su šanse da ako vojska može da ga koristi u okruženjima sa tako visokim stresom

Objavljeno:

Vojni metod je stari trik za spavanje koji je isprobala i testirala američka vojska. Otkrili su da će vas ovaj način uspavati za samo dva minuta. To je zato što ovaj trik takođe radi u intenzivnom okruženju – poput bojnog polja.

Dakle, velike su šanse da ako vojska može da ga koristi u okruženjima sa tako visokim stresom, onda je vrlo verovatno da može da radi u normalnim uslovima kod kuće u spavaćoj sobi.

Tehnika je opisana u knjizi iz 1981. pod nazivom „Opusti se i pobedi: performanse šampiona“ i objašnjava kako su metod razvili vojni komandanti da bi rešili problem previše umornih ili iscrpljenih vojnika.

Bol u vratu, Bol u leđima, Bol, Spavanje
foto: Profimedia / Antonio Guillen Fernández / Panthermedia /

Kako funkcioniše ovaj metod?

1. Opustite svaki mišić u svom telu, počevši od čela do nožnih prstiju. Počnite tako što ćete opustiti mišiće na čelu. Opustite oči, obraze, vilicu i fokusirajte se na disanje. Posle toga, spustite se do vrata i ramena. Uverite se da vam ramena nisu napeta. Spustite ih što niže možete i držite ruke opuštene sa strane, uključujući ruke i prste. Zatim zamislite topli osećaj koji ide od vrha glave do vrhova nožnih prstiju. Počnite da dišete duboko, opuštajući mišiće od grudi do stopala, a zatim ponovo zamislite taj topli osećaj, ali ovog puta pustite ga da ide od srca sve do nožnih prstiju,

2. Opustite ramena koliko god možete. Dišite i uverite se da su vam ramena i ruke i dalje opušteni i duboko udahnite, a zatim polako izdahnite.

Stres, San, Spavanje, Umor
foto: Profimedia

3. Pročiste svoj um. Dok se opuštate, veoma je važno da očistite svoj um od svakog stresa, pa zamislite da ležite u kanuu okruženi čistom jezerskom vodom ili ležite u visećoj mreži. Svaki put kada počnete da razmišljate o bilo čemu drugom, ponavljajte ove reči 10 sekundi: „Ne razmišljaj. Nemoj da misliš. Ne misli“. Izdahnite, opustite grudi, a zatim se opustite sve do stopala.

Nakon šest nedelja prakse, ova tehnika će biti efikasna kod 96 odsto ljudi koji je isprobaju.

00:43

NJOJ SE OSTVARIO NAJNEOBIČNIJI SAN! Gordani jedan od najtežih muških poslova predstavlja užitak!

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.