recept
MESNATI ROLAT SA SLANINOM BEZ KOG ĐURĐEVDAN NE MOŽE DA PROĐE: Peče se u sopstvenom soku, UKUS KIDA
Napravite mesni rolat za Đurđevdan
Umesto pečenja ove godine za Đurđevdan možete da poslužite mesni rolat.Napunite sa sirom i povrćem, a onda umotajte u slaninu.Peče se u sopstvenom soku, a na kraju dobijete sočno i ukusno meso koje nijedan gost neće odbiti.
Priprema ne zahteva posebne kulinarske sposobnosti, ali treba malo truda, a možete da ga služite samo sa salatom ili nekim prilogom po želji.
Sastojci:
1 štap celera
1 crni luk
3 čena belog luka
100 ml vode
malo ruzmarina
2 paprike
900 g mlevenog mesa
Još:
3 crna luka
puter
maslinovo ulje
svež origano
200 g pečuraka
tvrdi sir
dimljena slanina
Priprema:
Crni i beli luk, kao i celer iseckajte, pa stavite u blender. SIpajte vodu, posolite, pobiberite i pospite ruzmarin. Dobro izblendirajte. Papriku sitno iseckajte, pa dodajte u mleveno meso.
Dodajte i tečnost koju ste napravili od luka i celera. Sve dobro sjedinite rukama. U tiganj dodajte malo ulja, putera i svežeg origana, pa propržite krupno sečeni crni luk. Kada omekša dodajte seckane pečurke. Posolite i pržite dok ne bude gotovo.
Zatim zgužvajte pek papir, pa rasporedite mleveno meso u obliku pravougaonika. Pospite rendanim sirom, pa proprženim pečurkama i lukom. Urolajte, pa stavite u tepsiju sa sve pek papirom. Umotajte slaninu oko rolata. Pecite na 200°C oko 90 minuta.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!