PREUKUSNO!
STARINSKI RECEPT ZA KAČAMAK: Najveći gurmani ga SAMO OVAKO prave
Kačamak je jelo koje Srbi često jedu za doručak, a evo i originalnog recepta starih baka!
Isporbajte ovaj recept i uživaćete!
Sastojci
- Potrebno je:
- 1,5-2 l vode
- 500 g kukuruznog brašna
- malo soli
- 3 pune kašike margarina
- malo rendanog sira
Priprema
U posoljenoj kipućoj vodi dodati brašno, ali netreba mešati. Brašno treba da ostane na površini vode kao kupa. Kroz tu "kupu" napraviti udubljenje varjačom i ostaviti da se na laganoj vatri kuva.
Kad brašno nestane sa površine vode, promešati da ne ostanu grudvice i mešajući kuvati još par minuta. Gotov kačamak preliti sa otopljenim margarinom (margarin otopiti da malo i progori da cvrči). Kačamak vaditi kašikom u činiju iz koje ćete posluživati. Svako sebi sipa u tanjir rendani sir.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!