STARINSKI RECEPT ZA KAČAMAK ZA KOJI NISTE ZNALI: Najveći GURMANI ga samo tako PRAVE i nikako drugačije
Kačamak, Foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

PRSTE DA POLIŽEŠ!

STARINSKI RECEPT ZA KAČAMAK ZA KOJI NISTE ZNALI: Najveći GURMANI ga samo tako PRAVE i nikako drugačije

Jelo koje je vrlo zastupljeno u našim krajevima, zdravo a preukuso - kačamak!

Objavljeno:

Kačamak je odličan za doručak, svi će u njemu uživati od najmlađih do najstarijih!

Sastojci

  • 1 l vode
  • 2-3 kašičice soli
  • 300 gr belog kukuruznog brašna
  • beli kravlji sir u kriškama
  • svinjska mast
Sir
foto: RINA

Priprema

1. Sipati vodu u lonac i staviti na šporet. Uključiti na najjače. Kada voda provri dodati so, smanjiti vatru i sipati brašno onako u mlazu stalno mešajući drvenom kašikom.

2. Kuvati kačamak dok vam drvena kašika, povučena kroz kačamak, ne ostavi trag po šerpi.

3. U posebnoj šerpici istopiti kašiku svinjske masti i onako vrelu je sipati preko kačamaka. Dobro promešati.

4. Sipati u tanjir. Preko izrendati beli kravlji sir.

04:28

Šta Kinezi jedu za doručak?

(Espreso/Coolinarika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.