DOMAĆI SLANI ŠTAPIĆI, IDEALNI ZA JUTRO: Imaćete ukusan DORUČAK, a pripema je vrlo LAKA (RECEPT)
Pereca, Foto: PRINTSCREEN/YT/ PREPPY KITCHEN

UKUSNO

DOMAĆI SLANI ŠTAPIĆI, IDEALNI ZA JUTRO: Imaćete ukusan DORUČAK, a pripema je vrlo LAKA (RECEPT)

Domaće slane štapiće smo obožavali da jedemo kao deca.

Objavljeno:

Domaći slani štapići, popularniji kao slanci, su pecivo koje smo često jeli u detinjstvu. U svakoj pekari i dan danas možete da pronađete ove kultne štapiće, koje možete da pripremite i u obliku perece. Idealni su kao poslužite na proslavama, ali i za doručak ili večeru.

Njihova priprema je veoma jednostavna, a sve što treba da uradite jeste da umesite testo. Kada oblikujete štapiće kratko ih pecite, a onda ih premažite neodoljivim slanim prelivom. Ovo mekano pecivo će vas oduševiti.

Perece
foto: Printscreen/Youtube/Sašina Kuhinja

Sastojci:

Za testo:

250 ml mleka

1 kašika šećera

1 kašika suvog kvasca

50 ml ulja

1 kašičica soli

1 kašika jogurta

1/2 kašičice praška za pecivo

350 g brašna

Za slani preliv:

1 kašičica soli

2 kašičice brašna

6 kašičica vode

Priprema: U posudi pomešajte toplo mleko, šećer i kvasac. ostavite da se aktivira, pa dodajte ulje, jogurt, so i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Umesite testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje pola sata. Zatim podelite testo na 9 delova i oblikujte loptice. Ponovo pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje još 10 minuta. Malo rukama raširite lopticu testa, pa urolajte, da napravite tanku i dužu zmijicu. Poređajte na pleh obložen pek papirom i ostavite da odstoje još 20 minuta, pokriveni. Zatim ih premažite vodom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Pomešajte so, vodu i brašno, tako da nema grudvica. Premažite slance i vratite u rernu na još 10 minuta, ali povećajte temepraturu na 230°C.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.