OVO NIPOŠTO NE SMETE DA JEDETE UZ ROŠTILJ: Može da vam napravi PAKAO OD ŽIVOTA, a gotovo je neizostavno
Roštilj, Foto: Stock

upozorenje

OVO NIPOŠTO NE SMETE DA JEDETE UZ ROŠTILJ: Može da vam napravi PAKAO OD ŽIVOTA, a gotovo je neizostavno

Blagotvorno dejstvo je višestruko

Objavljeno: 08:32h

Roštilj je omiljeni ručak u Srbiji, bilo da ga naručite u kafani ili sami ispečete kod kuće pljeskavice, ćevapčiće i krmenadle. Uz njega se najčešće služi crni luk, ali ova salata ima i svoje loše, kao i dobre strane.

Blagotvorno dejstvo je višestruko.

Međutim, tokom obilnog ručka,crni luk može da izazove smetnje zbog kojih biste možda želeli da ga izostavite sa jelovnika.

Povrće, Biljke, luk, Paradajz
foto: Profimedia

"Luk dosta nadima", kaže dr Vojislav Perišić, pa zato savetuje samo mladi luk. Takođe, on podseća da meso za pripremu roštilja mora da bude pažljivo pripremljeno.

"Najbolje je da ga umesite uz dodavanje maslinovog ulja, origana i malo senfa. To ulje ima antioksidativno dejstvo", kaže dr Perišić. On savetuje mnogo zelenog povrća - kupusa, celera i zelene salate uz ovakav ručak.

(Espreso/Lepa i srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.