za ručak
U SOS ZA ĆUFTE DODAJTE 1 NEOBIČAN SASTOJAK I SAMO TAKO ĆETE GA SPREMATI: Biće UKUSNIJI samo ako TO STAVITE
Napravite ih po ovom receptu i oduševićete svoje ukućane
Ćufte u paradajz sosu svi vole da jedu, a najviše kada su sočne i kada se tope u ustima.
Napravite ih po ovom receptu i oduševićete svoje ukućane.
Ne postoji bolja priprema od ove.
Sastojci
500 g mešanog mlevenog mesa
1 jaje
1 glavica crnog luka, sitno iseckanog
3 češnja belog luka, sitno iseckanog
2 kašike prezli
2 kašikice suvog biljnog začina
1 kašika ulja
so
biber
2 kašikice mlevene slatke paprike
Sos:
500 ml pasiranog soka od paradajza
6 dl čaše vode
50 ml ulja
3 kašike brašna
so
1 kašika šećera
Priprema
Izmešati sve navedene sastojke za ćufte i ostaviti najmanje 1/2 sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene veličine.
Sos: Propržiti malo brašno na ulju, dodati pasirani paradajz, izmešati i polako dodavati vodu (sami odrediti gustinu sosa), zatim dodati začine. Čim proključa, dodavati jednu po jednu lopticu mesa, smanjiti temperaturu (samo da krčka) i kuvati oko 40 minuta. Služiti uz pire krompir.
Bonus video:
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!