PRE UBACIVANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Samo na taj način će se MESO SKUVATI
Kuvanje pasulja, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

poslušajte

PRE UBACIVANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Samo na taj način će se MESO SKUVATI

Samo jedan način je ispravan

Objavljeno:

Pasulj da bi bio ukusan morate da znate kako se stavlja meso u njega.

Samo jedan način je ispravan.

Daće mu poseban šmek.

Pasulj
foto: Prinstcreen/Youtube/Ivana's corner

Poznato je da naše domaćice u pasulj obavezno stavljaju neko meso. Pre spremanja važno je da se obrati pažnja ne određene stvari koje mogu da utiču na ukus pasulj dok se kuva.

Meso koje stavljate u pasulj u vidu suvih rebaraca, dimljene kolenice ili butkica, treba oprati ili prokuvati u posebnoj šerpi kako bi se sprale sve nečistoće ili garež od dimljena. Takođe, na ovaj način meso će biti mekano i samo će spadati sa kostiju.

Sastojci:

450 g pasulja

2 šargarepe

2 glavice crnog luka

1 struk praziluka

2 lovorova lista

300 g suvog mesa po izboru

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Hearty and tasty

1 kašičica crvene mlevene paprike

1/2 kašičice mlevenog bibera

1 kašika začina

2 kašike brašna

30 ml ulja

po ukusu so

Pasulj
foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče, pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta pa procediti prvu vodu. Pasulj naliti sa toplom vodom, iseckati sitnije 2 glavice crnog luka pa dodati pasulju, dodati 2 lovorova lista i očistiti i naseći šargarepe, luka i praži luka te ih dodati pasulju. Dodati oprano i prethodno prokuvano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat ipo do dva sata, u zavisnosti od vrste pasulja, neki se skuvaju brze, neki ne. Možda će biti potrebno da dodate još vode, svaki put nalite vodom koja je već topla. Dodati onoliko vode koliko hoćete da vam je pasulj, gust ili redak. Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Staviti u tiganj ulje, zagrejati pa staviti brašno, propržiti, pazite da vam brašno ne izgori, prohladiti pa dodati mlevenu papriku, dobro promešati pa sipati u kuvani pasulj. Kuvati još 5 minuta i isključiti.

(Espreso/Kurir Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.