recept
DODAJTE KAŠIKU OVE NAMIRNICE KADA SPREMATE OMILJENU STARINSKU POSLASTICU: Samo tako će bit DOVOLJNO SLATKO i UKUSNO
Naučite kako da spremite savršen griz
Koliko god neka jela ili poslastice delovale jednostavno da se naprave, postoje situacije i kada vam ne uspeju. Možete da budete iskusna domaćica, ali ako nikada niste pravili neko jelo, može da se desi da negde pogrešite.
Takav je slučaj i sa grizom.Ovo je vrlo jednostavna poslastica koju jedemo ceo život, ali moraju da se ispoštuju tačne mere kako bi ona uspela. Često se dešava da sipata manje griza ili manje mleka, pa morate da popravljate.
Ali, ako se držite ovog recepta ne postoji šansa da ne uspe. Ono što je bitno da znate jeste da 100 ml mleka uvek ide 1 ravna kašika griza i 1/2 kašike šećera.
Sastojci:
1 l mleka
10 ravnih kašika griza
5 kašika šećera
jagode
Priprema:
Sipajte mleko u šerpu i sačekajte da provri, ali vodite računa da ne zagori. Smanjite vatru, pa sipajte griz, sve vreme mešajući. Kuvajte još 2-3 minuta, uz konstatno mešanje.
U gotov griz dodajte šećer, promešajte, pa sipajte u posudu. Ukrasite čokoladom, kakaom, cimetom, voćem...
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!