VERUJE SE DA ĆE OVA BILJKA BRZO DA VAM DONESE SREĆU: Odmah ćete je nabaviti kada čujete u čemu navodno POMAŽE
Spatifilum, Foto: Youtube printscreen/Moj svet biljaka

paŽnja

VERUJE SE DA ĆE OVA BILJKA BRZO DA VAM DONESE SREĆU: Odmah ćete je nabaviti kada čujete u čemu navodno POMAŽE

Nećete pogrešiti ni ako Spatifilum poklonite i simpatiji. Ovu egzotičnu tropsku biljku pesnici su često pominjali u svojim delima, kako bi opisivali privlačnost nekoga prema kome su gajili osećanja. U Europu je stigao 1870. godine

Objavljeno: 10:06h

Ova čudotvorna biljka ima nekoliko značenja i simbolike. Najčešće je znak mira, nevinosti, čistoće, isceljenja, nade i blagostanja. Često se uzgaja ili daruje kao znak simpatije, lepote, ponovnog rođenja, čednosti ili dobrih vrlina.

Na Spatifilum mnogi gledaju kao na znak mira i spokoja, jer njegov beli cvet podseća na belu zastavu koja se u celom svetu prepoznaje kao znak primirja. Dakle, ako želite da prekinete staru svađu, slanje ove biljke osobi sa kojom ste u svađi je odlična ideja.

Takođe, kako je cvet bele boje, ova biljka se od davnina povezivala sa čistoćom i čednošću. Prema Feng Šuiju, Spatifilum se može povezati sa čistoćom nečije duše i okoline.

Spatifilum
foto: Printscreen YouTube/BAUHAUS Hrvatska

Nećete pogrešiti ni ako Spatifilum poklonite i simpatiji. Ovu egzotičnu tropsku biljku pesnici su često pominjali u svojim delima, kako bi opisivali privlačnost nekoga prema kome su gajili osećanja. U Evropu je stigao 1870. godine.

Spatifilum je poreklom iz tropskih područja Amerike, posebno Kolumbije i Venecuele, kao i jugoistočne Azije. U Evropu je stigao 1870. godine i odmah postao omiljena biljka mnogih. Prilično je lako da je negujete. Voli svetlost, ali ne i da bude izložena direktnom suncu, i jako je važno redovno zalivanje, piše Najžena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.