NAJZDRAVIJA ZAMENA ZA ZAPRŠKU ZA PASULJ: Stavite samo JEDNU KAŠIKU OVE NAMIRNICE u njega i ODMAH će biti GUST
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

RECEPT

NAJZDRAVIJA ZAMENA ZA ZAPRŠKU ZA PASULJ: Stavite samo JEDNU KAŠIKU OVE NAMIRNICE u njega i ODMAH će biti GUST

Ukoliko ne volite da stavljate zapršku u svoja jela, ovo je pravi recept za vas

Objavljeno:

Pasulj bez zaprške, jeste ukusan, ali ako je tako spremljen uvek se oseća da mu nešto nedostaje. Ovo je zdrava zaprška za sve oni koji ne žele da prave onu sa brašnom i uljem

Skuvati pasulj je zapravo najjednostavnije jelo, skuvati dobar pasulj i ne baš tako jednostavno.

Ukoliko ne volite da stavljate zapršku u svoja jela, ovo je pravi recept za vas. Uz to nije potrebno ni da se pasulj drži preko noći u vodi da nabubri već iskoristite stari trik – prokuvajte ga 3 puta pre kuvanja s ostalim namirnicama. Ne treba vam ni ekspres lonac za kuvanje ovog sjajnog jela koje možete jesti čak tri dana.

Pasulj
foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

500 gr šarenog graha pasulja

1 komad sušenog ili dimljenog mesa, slanina, kobasice, sušena govedina

1 velika glavica luka

2 šargarepe

1 paradajz

2,5 dcl sosa od paradajza, ako imate domaćeg još bolje

1 kašika ajvara

suvi začin

ulje

mlevena crvena paprika (ljuta)

biber i so

Priprema:

Pasulj 3 puta prokuvajte i bacite vodu. Nakon trećeg puta ostavite pasulj u cediljku sa strane, a u šerpi na ulju popržite lagano suvo meso, paradajz, šargarepu, glavicu luka (u komadu): dok se sastojci lagano prže, dodati kašiku ajvara, još minut pustiti na vatri, dodati pasulj i zaliti sve vodom.

Začinite sa solju, biberom, paprikom i suvim začinom. (pazite na so, nju uvek možete naknadno dodati).

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Kuvati dok sve ne proključa, kad proključa, smanjiti vatru i poklopiti sa malim otvorom za paru.

Kada lonac ostavite malo otvoren, para izlazi napolje i na taj način pasulj postaje gušći, zato vam zaprška i nije potrebna.

Kuvajte pasulj sat vremena na laganoj vatri, dodate sos od paradajza i kuvajte još 40 minuta.

Toliko je uglavnom potrebno da se pasulj zgusne i da se svi ukusi sažmu. Uvek možete probati zrno i videti u kojoj ste fazi.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Ukoliko preterate sa solju, mali trik, ubacite u pasulj jedan sirovi krompir i skuvajte ga u njemu, upiće svu so.

Ukoliko volite ljutinu, slobodno dodajte par kapi tabasko sosa ili ljuće kobase umesto suvog mesa!

Serviranje

Uz dobar komad hleba, pasulj za salatu i prijatno.

Majke i snajke:

00:53

Majke snajke

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.