ZELENI DEO MLADOG LUKA SKORO SVI BACAJU, A ZA OVO NEMAJU POJMA: Prestanite odmah (VIDEO)
Mladi luk, Foto: Profimedia

GLEDAJTE

ZELENI DEO MLADOG LUKA SKORO SVI BACAJU, A ZA OVO NEMAJU POJMA: Prestanite odmah (VIDEO)

U baš svaku salatu dobrodošao je mladi luk, kako beli tako i zeleni deo

Objavljeno:

Kada jedemo mladi luk, obično zeleni deo ne iskoristimo i on završi u smeću. Ali i te kako je ukusan i hranljiv, a evo nekoliko ideja kako iskoristiti mladi luk od glave do repa.

1. Jaja na oko s mladim lukom za doručak ujutro

2. Ubacite ga u supe i čorbe

Koristite ga kao luk i praziluk i dinstajte ili čak dodajte na kraju, tanko naseckan. Predlažemo da zeleni deo mladog luka ubacite u minestrone ili ribollitu, a uvek možete ubaciti malo i dok se kuva ajngemahtec ili bistra goveđa/pileća supa.

3. Stir fry

Kineska kuhinja uveliko koristi zeleni deo mladog luka, a savršeno se uklapa u stir fry, bilo s povrćem, mesom, rezancima ili pirinčem. Napravite brzi ručak u koji možete ukomponovati i ostatke pečenog mesa od jučerašnjeg ručka i koji će spasiti od otpada one tamnozelene krajeve mladog luka koje većina izbegava da jede sirove.

4. Salata

U baš svaku salatu dobrodošao je mladi luk, kako beli tako i zeleni deo. Sledeći put kad seckate povrće za salatu, ne zaboravite da dodate i ovaj dragocjeni sastojak.

5. Pite (zalivene i razvučene)

Zajedno s tikvicama, spanaćem, blitvom i tikvicama, u slane pite umešajte sjeckane zelene delove mladog luka. Daće malo ljutine i puno ukusa.

Bonus video

03:05

SINIŠA (21) DAJE NADU DA SELA NEĆE OSTATI PUSTA: Sve učio od DEDE, a njegovi proizvodi POZNATI su i van Srbije (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Krstarca)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.