OVU POPULARNU NAMIRNICU SVI KORISTE TOKOM DIJETE: Evo da li je zaista ZDRAVA ILI NE
Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

OVU POPULARNU NAMIRNICU SVI KORISTE TOKOM DIJETE: Evo da li je zaista ZDRAVA ILI NE

Dobri efekti sojinog mleka

Objavljeno:

Sa različitim koristima od sojinog mleka nije ni čudo da je veliki broj ljudi prešao sa životinjskog na sojino mleko.

Dobri efekti sojinog mleka

Sojino mleko pomaže da izgubite težinu. Sojino mleko se pakuje sa vlaknima koja pomažu da se osećate sito za duži period. Takođe, pomaže da oslobodite telo od toksina. Dobar je izvor proteina. Sojino mleko se obrađuje vrlo malo i može imati malo manje proteina, ali je uvek dobar izvor.

Soja je ono što je poznato kao kompletan protein, što znači da sadrži sve esencijalne aminokiseline. Moramo ih unositi hranom, jer ih prirodno nema u organizmu. Šolja kuvanog mleka od soje sadrži oko 22 grama proteina, skoro isto koliko i biftek. Za vegetarijance ili one na strogim dijetama za koje je teško dobiti dovoljno proteina, soja može biti odgovor.

Loši efekti sojinog mleka

Soja
foto: Profimedia

Mudro je da se izbegnu visoke doze izolovanih sojinih jedinjenja o kojima se malo zna i kako utiču na zdravlje ljudi. Što se tiče ostalih "skrivenih" izvora proteina soje, dokazi do danas ne sugerišu na štetu ili korist. Međutim, ako ste zabrinuti sa ovim proizvodima, možete ih izbeći.

Previše estrogena može da izazove povećanje težine, zadržavanje vode, nadimanje, nestabilno raspoloženja i mnoge druge zdravstvene probleme. Broj 1 hrana koju treba da izbegavaju žene sa kruškastom građom tela je, pogađate, soja. Sojino mleko može povećati količinu estrogena u organizmu pa neke žene dobiju na težini ili otežava ovim ženama da izgube težinu.

Postoje oprečna studije o soje i sojinom mleku na sve strane! Kao i uvek, obratite se zdravstvenom radniku ako razmišljate o promeni svoje ishranu i u nedoumici ste da li dodati ili oduzeti soju.

(Espreso/Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.