OVU BILJKU STALNO KORISTE U MEKSIKU, SELMA HAJEK SE KUNE U NJU: Ovoliko ZATEGNUTO telo nikad niste videli (FOTO)
Selma Hajek, Foto: Profimedia

Izgled poznatih

OVU BILJKU STALNO KORISTE U MEKSIKU, SELMA HAJEK SE KUNE U NJU: Ovoliko ZATEGNUTO telo nikad niste videli (FOTO)

Svojevremeno je glumica otkrila da je za sve zaslužna jedna biljka koja raste na području Meksika, a koju ona rado koristi u svojoj svakodnevnoj rutini nege

Objavljeno: 10:26h

Jedna od prirodnijih glumica Holivuda otkrila je tajnu svog mladalačkog izgleda. Selma Hajek nije da nije imala tretmana na sebi, ali je vrlo umerena, i stari graciozno, a o svom telu brine na vrlo prirodne načine svakodnevno.

Selma Hajek je jedna od najlepših glumica sveta i polako se približava šezdesetoj godini, a zapanjujuće je koliko dobro izgleda za svoje godine. Ona gotovo ni jednu boru nema,a telo joj je zategnuto ko u devojčurka.

Selma Hajek
foto: Profimedia

Zbog toga je mnoge zanimalo kako uspeva da održi mladoliki izgled kože, uprkos stalnim snimanjima, scenskoj šminki i generalno veoma aktivnom stilu života. Svojevremeno je glumica otkrila da je za sve zaslužna jedna biljka koja raste na području Meksika, a koju ona rado koristi u svojoj svakodnevnoj rutini nege. Reč je oTepezcohuite (tepezkohuite) vrsti mimoze, takođe se deklariše i kao korenasta biljka, poreklom iz južnog Meksika.

Zove se još i drvo kože zbog svojih lekovitih svojstava. Kora se fino melje u prah i nanosi na površnu kože. Koristi se pretežno o u latinoameričkim zemljama.

Selma Hajek
foto: Profimedia

Veruje se da kora i listovi drveta nalik paprati imaju različite lekovite koristi, iako nisu sprovedene velike ili pouzdane studije o tom drvetu.

- Koristim sastojak koji se zove tepezkohuite, koji se u Meksiku koristi za opekotine, jer potpuno regeneriše kožu - rekla je Selma u jednom intervjuu za španske medije.

Selma Hajek ima svoju specijalnu rutinu nege

Tanini i antioksidativna svojstva koji se vezuju za koru te meksičke biljke zaslužni su za antiinflamatorna svojstva. Zato ona pomaže u sprečavanju upale kože uzrokovane aknama. Može da neutrališe slobodne radikale, koji su glavni uzročnici starenja kože. Pomaže u održavanju zdrave i čiste kože. Antiinflamatorno svojstvo dodatka pomaže u lečenju ekcema i drugih kožnih bolesti, piše Medicinenet.com.

Selma Hajek
foto: Profimedia

Selma Hajek otkrila je i tajnu svoje jutarnje rutine koja je mnoge iznenadila.

- Nikad ne čistim kožu ujutru. Moja baka me je naučila da noću koža nadoknađuje sve ono što ste izgubili tokom dana. Takođe, ako je noću dobro čistim, zašto bi mi lice bilo prljavo kada se probudim? - rekla je glumica za Njujork tajms.

Ova biljka je toliko zahtevna da je zovu BEBA U INKUBATORU:

00:55

Ova biljka je toliko zahtevna da je zovu BEBA U INKUBATORU

(Espreso/ Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.