NEODOLJIV KOLAČ SA KEKSOM: Omiljena poslastica SVIH GENERACIJA, a najbolje od svega je što se NE PEČE
Kolač, Foto: PRINTSCREEN/YT/BEST FOOD HERE

recept

NEODOLJIV KOLAČ SA KEKSOM: Omiljena poslastica SVIH GENERACIJA, a najbolje od svega je što se NE PEČE

Zasladite se predivnim čokoladnim kolačem sa keksom

Objavljeno:

Pravljenje kolača nikada nije bilo lakše uz jednostavne recepte bez pečenja. Sve popularnije postaju poslastice koje se prave sa keksom, jer uspevaju i potpunim početnicima u kuhinji. Nema pečenja kore ili pravljenja komplikovanih filova, a ukus je odličan.

Za ovaj recept napravite predivan kakao fil koji ćete premazati preko keksa, a onda sve prelijte belom glazurom. Kada se ohladi služite. Uživajte!

Sastojci:

1 jaje

80 g šećera

1,5 kašika kukuruznog skroba

Kolač, Grčki kolač
foto: Printscreen YouTube/Kuhinja Valentina Mašković

1 kašika kakaoa

500 ml mleka

30 g putera

200 g kakao keksa

60 g bele čokolade

4 kašičice ulja

Priprema:

Umutite jaje sa šećerom, pa dodajte skrob i kakao. Mutite dok ne razbijete sve grudvice, pa sipajte mleko i sjedinite. Zatim kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.

U vatrostalnoj posudi poređajte keks, pa sipajte pola fila, a onda ponovo poređajte keks i sipajte drugu polovinu fila. Malo protresite posudu da se sastojci poravnaju i pokrijte providnom folijom i ostavite da se stegne u frižideru sat vremena.

Belu čokoladu otopite sa uljem, pa prelijte preko fila i vratite u frižider na još 10 minuta da se glazura stegne. Prijatno!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.