OVE GREŠKE PRAVIMO PRILIKOM KUVANJA GRAŠKA: Zaboravljamo VAŽAN SASTOJAK, vrlo je bitan za SAVRŠEN UKUS!
Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

PROBAJTE

OVE GREŠKE PRAVIMO PRILIKOM KUVANJA GRAŠKA: Zaboravljamo VAŽAN SASTOJAK, vrlo je bitan za SAVRŠEN UKUS!

Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate

Objavljeno:

Domaćice kažu da nema ničeg prostijeg nego skuvati grašak. Otvorite kesu zamrznutog povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocedite i začinite?

Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način. Prvo izdinstate malo crnog i belog luka, pa zatim šargarepu i na kraju dodate grašak kuvate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate. Sada nutricionisti imaju potpuno novi predlog. U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti.

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet.

Grašak
Grašakfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji. Posebno se dobro slažu beli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuvanjem u ključaloj vodi.

Takođe, izbegavate i loše posledice uprženog luka i zaprške na stomak i ceo sistem za varenje.

Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso / Noizz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.