BEZ OVOG JELA VAM NEĆE PROĆI NI JEDAN PROLEĆNI DAN: JEFTINA Cezar salata za POČETNIKE, nikad brža priprema (RECEPT)
Cezar salata, Foto: Printscreen/Youtube/OSHUA WEISSMAN

ZA VRELE DANE

BEZ OVOG JELA VAM NEĆE PROĆI NI JEDAN PROLEĆNI DAN: JEFTINA Cezar salata za POČETNIKE, nikad brža priprema (RECEPT)

Omiljena salata u novom ruhu

Objavljeno:

Cezar salata je omiljeno jelo po restoranima kada krene lepo vreme, pogotovo za mlade dame, međutim šta ako bismo vam rekli da možete da napravite jeftiniju varijantu kod kuće?

Idealna je za iznenadne posete gostiju ili da je prosto spakujete za ručak na poslu. Praktična je i ukusna, a najlepše je što se brzo sprema.

Ova salata je toliko popularna da su i picu počeli da prave sa njom. Njegova osnova je seckana salata i hrskavo povrće, ali sir, domaći krutoni i smeli kremasti preliv ispunjavaju ga sa toliko ukusa i teksture da se jedva oseća kao da jedete tanjir pun povrća!

Cezar salata
foto: Printscreen/Youtube/CooKing

Sastojci za spremanje Cezar salate:

Cezar salata
foto: Printscreen/Youtube/CooKing
  • Zelena salata - Narežite je na komade veličine zalogaja koji će se pomešati sa ostalim sastojcima! Ne želite velike komade romaina ovde. Zelena salata bi bila ukusna u ovom receptu.
  • Sir – Volim da posipam narendani sir preko svoje Cezar salate, ali velikodušno posipanje narendanog parmezana bi dodalo isti orašasti, slani ukus.
  • Kockice prepečenog hleba – Za hrskanje! Ovo su tako ukusne i jednostavne za pravljenje - samo prelijte kockice hleba maslinovim uljem i solju, rasporedite ih na pleh i tostirajte u rerni zagrejanoj na 350 stepeni dok ne porumene.
  • Cezar dresing – Tradicionalni cezar preliv za salatu se pravi sa sirovim žumancima, ali moja verzija je mnogo jednostavnija i jednako dobra. U maloj činiji umutite grčki jogurt, maslinovo ulje, limunov sok, mleveni čen belog luka i kapare, senf i crni biber. Na kraju ćete dobiti kremastu, bogatu mešavinu koja je ukusna podjednako oštra i ukusna kao i klasična verzija.
  • Konačno, narendane crvene rotkvice, pinjoli i pospite vlasac (ovo po ukusu)

Predlozi za posluživanje Cezar salate:

Cezar salata
foto: Printscreen/Youtube/CooKing
  1. Sa svojim bogatim prelivom i izdašnim dodacima, ovaj recept za cezar salatu bi lako mogao bude samostalni obrok. Međutim, to je i divan prilog za večeru.
  2. Bez obzira da li ga dodajete na klopu ili pakujete za ručak, ovaj recept za cezar salatu je odličan za pripremu unapred. Tostirajte hleb, promešajte preliv i unapred pripremite povrće.
Cezar salata, Salata
foto: Profimedia

3. Zatim čuvajte komponente odvojeno dok ne budete spremni za jelo. Ako spremate ovu salatu, ispecite slanutak u poslednjem trenutku ili ga izostavite i tostirajte nekoliko dodatnih komada hleba umesto njih. Slanutak je najbolje jesti odmah iz rerne!

(Espreso/ Brza kuhija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.