SVI SE KUNU U OVAJ ČAJ OD LOVORA: Donosi vam bolje ZDRAVLJE I REŠAVA OVAJ NESNOSAN PROBLEM
Čaj, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

SVI SE KUNU U OVAJ ČAJ OD LOVORA: Donosi vam bolje ZDRAVLJE I REŠAVA OVAJ NESNOSAN PROBLEM

Dnevno možete piti i do litar ovog čaja

Objavljeno: 11:03h

Lovor pripada porodici lovornjača, a poreklom je iz Male Azije. Lovorov list je začinska biljka koja se vekovima koristi u kuhinji, ali i u službi zdravlja kao prirodni lek. U feng šuiju i prema narodnom verovanju, lovor ima magično dejstvo, pa se veruje da se njome može privući novac i ostvarenje želja. Prema starim verovanjima, lovorov list je vid talismana ili amajlije, a verovalo se da ako ga nosite u novčaniku ili stavite ispod otirača na kućnom pragu, privlačite bogatstvo i novac.

Naše bake su s razlogom stavljale lovorov list u jela, a znale su i za njegova lekovita svojstva. Listovi su vrlo aromatičnog, gorkog i jakog ukusa. Sveži listovi sadrže vitamin A, C i vitamine B kompleksa. Od minerala su prisutni kalcijum, mangan, gvožđe, selen, cink i magnezijum.Čaj od lovorovog lista odličan je kao lek protiv svih vrsta kašlja i suvog i produktivnog, jer deluje umirujuće na sluznicu grla i dušnika.

Sastojci:

Lovor, Lorber
foto: Profimedia

250 ml vode

4-5 lista lovora

pola limuna

kašičica meda

Priprema:

Stavite listove suvog ili svežeg lovora u šerpicu, prelijte hladnom vodom, pa ostavite da provri i kuva se 4-5 minuta. Čaj ostavite poklopljen da odstoji još 10 minuta, procedite i dodajte limun i med po želji. Piti umereno vruć čaj u manjim, ali čestim gutljajima.

Dnevno možete piti i do litar ovog čaja.

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.