Nana je, uz kamilicu, verovatno najviše korišćena lekovita biljka. Kutiju sa kesicama čaja od nane ima gotovo svaka kuća. Međutim, kada je biljka mnogo usitnjena, ona gubi na lekovitosti. Zato je najbolje da sami berete nanu, sušite je i čuvate za preostali deo godine, jer je zaista zdrava i dragocena.
Puna supena kašika
Da biste napravili dobar čaj, potrebna vam je supena kašika suvih listova biljke i dva decilitra vode. Kod biljaka koje sadrže etarska ulja, kao što je nana, važno je da ih nikada ne kuvate, već samo prelijte ključalom vodom.
Ako koristite svežu biljku, postupak je isti samo duplirajte dozu nane. I na kraju, važno je da čaj poklopite i ostavite da stoji barem 10, a idealno je 20 minuta. Nakon toga dobili ste ne samo ukusan već i zdrav napitak.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!