AKO VAM KUĆA SMRDI NA CIGARE, POMOĆU OVOG TRIKA REŠITE PROBLEM: Miris će odmah nestati
Dnevna soba, Foto: Profimedia

SJAJNA FORA

AKO VAM KUĆA SMRDI NA CIGARE, POMOĆU OVOG TRIKA REŠITE PROBLEM: Miris će odmah nestati

Nekoliko namirnica koje sigurno imate dostupne u svojoj kuhinji će vam dobro doći u borbi protiv neprijatnog mirisa

Objavljeno:

Ako ste nepušač, miris svake zapaljenju cigaretu u vašem domu osećate danima. Neprijatni miris se uvlači u garderobu, kosu, nameštaj, zidove, zavese, tepihe.

I tu nikakvo provetravanje ne pomaže, ma koliko otvarali prozore. Ipak, postoje trikovi koji će vam pomoći ili bar delimično ukloniti miris duvanskog dima.

Nekoliko namirnica koje sigurno imate dostupne u svojoj kuhinji će vam dobro doći u borbi protiv neprijatnog mirisa.

Sirće

Sirće je odlično sredstvo koje za svašta može da posluži: od čišćenja kupatila do uklanjanja kamenca iz bokala za kuvanje. Vrlo je efikasno i u uklanjanju duvanskog dima. Čim se zadimi, u jednu posudu stavite sirće koje ima tu moć da ga skuplja i efikasno neutrališe. U nju možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, narandže ili limuna Nakon sedeljke, gde se mnogo pušilo, dim koji je ušao u nameštaj opet uklonite uz pomoć sirćeta. Napravite rastvor sirćeta i vode i time prebrišite tapacirung i tepihe.

Jabuke

Verovali ili ne, ali jabuke odlično upijaju duvanski dim. Potrebno je da ih isečete na polovine i stavite blizu piksle gde i ima najviše dima. Jabuke će uz to doprineti da vam prostorija lepo zamiriše.

Kora od pomorandže i limuna

Još jedan razlog da ne bacate kore od pomorandži i limuna koje će vam dobro doći u uklanjanju duvanskog dima. Stavite ih na radijator i one će odatle širiti fini miris oko sebe. Možete ih staviti u vodu da se prokuvaju. Iz vaše šerpe će se po celom stanu raširiti prijatan miris.

Soda bikarbona

Neugodni dim cigareta je najteže ukloniti iz tepiha i nameštaja gde se stalno puši. Ali tu je čudesna soda bikarbona. Prvo dobro usisajte tepih i tapacirani nameštaj, pa preko njih prospite sodu bikarbonu i ostavite da odstoji preko noći. Ujutru usisajte sodu koja je upila neugodni miris. Posle toga ih možete prebrisati rastvorom vode i sirćeta u odnosu 2:1.

Pesak za mačke

Pre iznošenja pepeljara pred goste, u svaku stavite malo peska za mačke koji ima tu mogućnost da upija neprijatne mirise, što će bar donekle smanjiti efekat duvanskog dima.

Bonus video

02:20

NE NASEDAJTE DA POSTOJE ZDRAVE CIGARE Dr Ana Petrović: Vejpovi i elektronske cigarete sadrže TOKSIČNE TEČNOSTI, koje idu u krv

(espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.