REŠITE SE DUVANSKOG DIMA U KUĆI: Ovih par trikova će vas SPASITI od neprijatnog mirisa
Foto: Profimedia

mali trikovi

REŠITE SE DUVANSKOG DIMA U KUĆI: Ovih par trikova će vas SPASITI od neprijatnog mirisa

Iako gotovo svaka druga osoba na svetu konzumira duvanske proizvode, čak i najstrastvenijim pušačima smeta neprijatan miris duvana

Objavljeno:

Duvanski dim nas prati tokom celog dana, neprijatan miris osim u ustima može se desiti da se zadrži i na kosi i odeći, a u kućnim uslovima uvlači se u nameštaj, tepihe, zavese i gotovo sve druge predmete raznih materijala.

Čak i elektronske cigarete mogu biti neprijatnog mirisa iako sami možete birati ukuse zato vam predstavljamo par trikova koji će vas zasigurno rešiti neprijatnog mirisa duvana.

Ugalj ili sirće

U nekoliko manjih činijica stavite vinskog sirćeta ili par komadića uglja i ostavite na nevidljivim mestima po prostoriji u kojoj se konzumiraju cigarete. Sirće i ugalj neutrališu sve neprijatne mirise iz prostorija ne samo duvanski dim.

Ovu kombinaciju možete ostaviti i u rernu posle pečenja ribe ili drugih namirnica koje imaju intenzivniji miris, nakon pola sata ćete videti znatnu razliku u intenzitetu neprijatnog mirisa.

Peškiri
foto: Profimedia

Peškir i sirće

Prvo provetrite prostoriju, a nakon toga peškir ili krpu nakvastite sirćetom, pa minut, dva mašite po prostoriji. Miris cigarete trebalo bi potpuno da nestane.

Vrećice za ormar

U slučaju da osetite da su vaši modni detalji poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite tokom sledećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesu zajedno s prirodnim mirisnim vrećicama za ormar, recimo mirisom lavande.

Pesak za mačke

U pepeljaru stavite par zrna peska za mačke. On će zasigurno otkloniti neprijatne mirise iz pepeljare što implicira da će i neprijatni mirisi iz prostorije biti znatno manji. Pesak za mačke je jako sredstvo za otklanjanje neprijatnih mirisa, zamislite koliko jako da neutrališe mirise i životinjskog izmeta, za njega su cigarete "mačiji kašalj".

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.