OVU NAMIRNICU TREBA DA DODATE U SVAKI OBROK: Ne goji, a ŠTITI VAS OD STVARI ZA KOJE NISTE ZNALI
Orasi, Foto: Printscreen/Youtube/nadasimic

paŽnja

OVU NAMIRNICU TREBA DA DODATE U SVAKI OBROK: Ne goji, a ŠTITI VAS OD STVARI ZA KOJE NISTE ZNALI

Orasi su, takođe, i odličan izvor vitamina E i cinka. Ovi vitamini i minerali održavaju zdravlje vaših ćelija štiteći ih od oksidativnog oštećenja

Objavljeno:

Stručnjaci se slažu da je jedan od najboljih načina za održavanje zdravog tela i mozga konzumiranje svih hranljivih sastojaka koji su vam potrebni za napredovanje.

Tada na scenu stupa "superhrana" - veoma hranljiva i niskokalorična hrana, koja je posebno korisna za zdravlje. Dijetetičari Paulina Li i Dana Hans, kao i nutricionista Liza Ričards, navode da bi trebalo da razmislite o redovnom konzumiranju oraha.

Kada je u pitanju "superhrana", orašasti plodovi su jedna od najboljih opcija jer sadrže važne hranljive materije koje su vašem telu i mozgu potrebne za napredovanje. Ovo posebno važi za orahe. Orasi imaju visoku koncentraciju DHA, vrste omega-3 masne kiseline.

Orasi
foto: Profimedia

Orasi su, takođe, i odličan izvor vitamina E i cinka. Ovi vitamini i minerali održavaju zdravlje vaših ćelija štiteći ih od oksidativnog oštećenja.

Jedan od glavnih razloga zašto orašasti plodovi poput oraha čine tako fantastičnu užinu za mršavljenje i opšte zdravlje tela, je taj što će vas držati sitim duže nego što će to činiti nezdrave grickalice.

Orasi
foto: Profimedia

"Ovo je dobra užina uz koju nećete dobiti na težini. Sadrži proteine, vlakna, veoma zdrave masti, i može vam pomoći da sprečite da pojedete više kalorija kasnije tokom dana", navodi Dana Hans i dodaje:

Ne samo da treba da jedete zdravu hranu kao što su orasi, već i da pijete dovoljno vode, da vežbate i izvodite vežbe za mozak kako biste poboljšali kogniciju.

(Espreso/Lepa i srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.