morate probati
STARE BAKE OVAKO KUVAJU BRAON PIRINAČ: Srpske domaćice NISU IMALE POJMA ovu stvar
Braon pirinač je mnogo zdraviji i trebalo bi da ga jedete češće.
Ukoliko vodite računa o ishrani, ili želite da se zdravije hranite, braon integralni pirinač je pravo rešenje za vas. Evo načina kako se on kuva:
Jedna od osnovih namirnica u kuhinji jeste beli pirinač. Svako zrno se sastoji od 2 sloja, mekinja i klica, a ovi spoljni slojevi sadrže najviše hranljivih materija i minerala. Kada se pravi beli pirinač, oni se uklanjaju, dok je kod smeđeg drugačija priča i zato je on zdraviji. Koristi se u mnogim jelima, ali ako želite da počnete zdravije da se hranite beli zamenite smeđim, a u nastavku teksta pročitajte i kako da ga skuvate.
Kako napraviti smeđi pirinač? Uzmite jednu šolju smeđeg pirinča. Dobro operite pirinač i isperite ga. Zatim ga stavite u šerpu i sipajte dve šolje vode. Posolite, promešajte i poklopite. Kuvajte na srednjoj temepraturi nekih 10 minuta. Isključite i ostavite da se ohladi, sve tako poklopljen. Zatim skinite poklopac i pirinač je spreman. Ako je potrebno da se još malo kuva, dodajte šolju vode, pa nastavite.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!