recept
AKO SPREMATE SARMU ZA USKRS OBAVEZNO DODAJTE OVO U NJU: Bez tog SASTOJKA više nećete moći da je ZAMISLITE
Sarma može da se pravi i na malo posebniji način
Poznato je da ljudi u Srbiji obožavaju sarme i često se hvale svojim receptima.
Sada je red na nas.
Sarma može da se pravi i na malo posebniji način jer se fil priprema drugačije, a pržena slanina daje mu odličan šmek. Na kraju ćete uživati u ukusu koji se znatno razlikuje od poznatog.
Sastojci:
2,5 kg kiselog kupusa
500 g svinjskog mlevenog mesa
500 g junećeg mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
250 g pirinča
300 g svinjskih sušenih rebara
50 g slanine
50 g sremske kobasice
lovorov list
jaje
2 kašičice soli
2 kašičice bibera
3 kašičice biljnog začina
2 kašičice mlevene paprike voda
Za zapršku
20 g masti
kašika brašna
2 kašike mlevene paprike
Odvojite listove kupusa i potopite ih malo u vodi. Četvrtinu glavice iseckajte na kockice. Na dno šerpe u kojoj ćete kuvati sarmu stavite nekoliko listova. Preko stavite malo kockica kupusa, seckanu kobasicu i suva rebra. U tiganju propržite crni luk, beli luk i seckanu slaninu, potom tu smesu istresite u činiju, dodajte mleveno meso (obe vrste), pirinač, jaje i začine pa sve dobro promešajte rukama. Uvijajte sarme i ređajte u šerpu. Između stavljajte suva rebra, kobasice i seckan kupus. Na kraju ubacite lovorov list, prekrijte listovima kupusa, nalijte nalijte vodom i kuvajte. Prekrijte sarmu tanjirom i kuvajte 3 sata na laganoj vatri. Dolivajte toplu vodu po potrebi. 15 ak minuta pred kraj dodajte zapršku.
Bonus video:
(Espreso/ Cooking.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!