SAMO OVAKO SE SPREMA PREBRANAC ZA VELIKI PETAK: Tajna se KRIJE u 1 SASTOJKU zbog kojeg ispadne MASNIJI (RECEPT)
Prebranac u đuvečari, Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

preukusan je

SAMO OVAKO SE SPREMA PREBRANAC ZA VELIKI PETAK: Tajna se KRIJE u 1 SASTOJKU zbog kojeg ispadne MASNIJI (RECEPT)

Da bi vam ispao sočan morate da znate trik kod kuvanja

Objavljeno:

Sutra sve domaćice spremaju prebranac, tradicionalno jelo.

Da bi vam ispao sočan morate da znate trik kod kuvanja.

Od sada ćete samo koristiti ovaj recept.

Prebranac
foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

Da bi ispao onako kako treba, dobar prebranac zahteva sledeće sastojke: puno masnoće, puno aleve paprike i puno crnog luka. Kad pogodite "prave mere" ova tri sastojka, ni najnespretnija kuvarica neće se postideti ovog jela.

Zapamtite: na 300 gr pasulja nije previše ni 1,5 kg očišćenog crnog luka

300 gr pasulja, koji se veče pre kuvanja opere i nalije vodrom, da nabubri do jutra , a kada se stavi da provri. Prva voda se ocedi iz poznatih razloga ( sprečavanje nadimanja) , ponovo se nalije voda , stave se dve kašičice soli.

Jedno pet glavica crnog luka, srednje veličine, koje se iseckaju i dodaju pasulju. Ostatak od spremljenog 1,5 kg crnog luka se isecka na rebarca i lagano prodinsta na dosta masnoće, zejtina ili masti, ali baš dobro, onako, da dobije lepu zlatno-žutu boju.

Prebranac
foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

Kada je pasulj skuvan, ali ne prekuvan, u izdinstani crni luk se doda najmanje jedna kašika aleve paprike, a ko voli može da stavi bar još pola, pa se dobro uprži.

Prebranac je najbolje praviti tako što se u vatrostalnoj posudi ili, još bolje, u đuveču, ređa sloj pasulja, pa sloj crnog luka, itd, sve dok na kraju ne dođe pasulj. Proveriti koliko je slano – svako ima svoj ukus, pa po potrebi dodati i malo suvog začina ili soli. Nalije se malo vode u kojoj se kuvao pasulj, eventualno malo bibera i posuda stavi u rernu, da se zapeče dok voda ispari.

Prebranac
foto: Privatna arhiva

Jednostavnije je ako se u tepsiju u kojoj je pržen luk s alevom, dodaje pasulj rešetkastom kašikom, sve se ravnomerno izmeša i nalije malo vode, pa se zapeče u rerni.

(Espreso/Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.