KAŠIKU OVOGA DODAJTE U KROMPIR PRE PEČENJA: Ispašće nikad ukusniji, to je caka STARIH MAJSTORA (RECEPT)
Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ Anina Kuhinjica

UKUSNO

KAŠIKU OVOGA DODAJTE U KROMPIR PRE PEČENJA: Ispašće nikad ukusniji, to je caka STARIH MAJSTORA (RECEPT)

Krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u kulinarstvu, jer ne samo da kilogram ne košta mnogo, nego od ovog povrća mogu da se prave najrazličitija jela, od priloga, glavnih jela, supa, salata…

Objavljeno:

Naravno, svi ga vole kao prilog,a najpopularniji je spremljen kao pečeni krompir ili pomfrit. Sigurno vam se često dešavalo da pečeni krompir ne ispade uvek dobro, tj. nema zlatnu i hrskavu koricu, a mekanu unutrašnjost.

Mnogi pomisle da je to do rerne ili da nisu dovoljno dugo pekli. Često ove stvari ne predstavljaju problem, a engleski profesionalni kuvari otkrili su u čemu je tajna.

Ako želite tu savršeno hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost kod svakog pripremanja, onda krompir oljuštite i isecite. Zatim ga kuvajte nekih pola sata, a posle 13 minuta u šerpu dodajte i jednu kašiku sirćeta.

Procedite krompir i ostavite da se ohladi, pa ga prebacite u tepsiju.

Dodajte malo ulja, začine po želji, mleveni beli luk i dobro promešajte da se sve sjedini. Pecite u rerni na 180°C dok ne dobije zlatnu boju. Ovako pripremljen krompir je dostajan jelovnika svetskih restorana, a već sam izgled budi apetit.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.