MORATE PROBATI
AKO OVO DODATE U LOVAČKE ŠNICLE NIKADA VAM NEĆE BITI ŽILAVE: Caka je samo u JEDNOJ stvari i biće MEKE KAO DUŠA
Lovačke šnicle svi vole da jedu i svi im se oduševe, a kada ih ovako spremite dobićete aplauz!
Lovačke šnicle su starinsko jelo koje se obično služi uz pire od krompira.
Ako želite da ih napravite malo drugačije, naš predlog je da teleće mesopremažete senfom, jer on celom jelu daje poseban šmek. A kako bi šnicle bile što mekše dinstajte ih u sosu malo duže, sa povremenim dolivanjem vode.
Sastojci:
- 500 g telećeg mesa
- 1 kašika brašna
- malo senfa
- 2-3 kašike ulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1 veza peršuna
Priprema:
Šnicle izlupajte čekićem, a onda premažite senfom, pa kratko ispržite sa obe strane. Zatim izvadite iz tiganja, pa propržite sitno seckani luk. Dodajte brašno, mlevenu slatku papriku, so, biber i začine po želji. Sipajte vodu i promešajte, pa vratite meso u tiganj. Dinstajte dok ne omekšaju, a povremeno dolivajte vodu, kada vidite da je isparila. Pred kraj pospite sitno seckanim peršunom.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!