POSNA POGAČA ZA VELIKI PETAK: Mekana je KAO DUŠA i TOPI SE U USTIMA, ukus će oduševiti ukućane (RECEPT)
Pogača, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

UKUSNA

POSNA POGAČA ZA VELIKI PETAK: Mekana je KAO DUŠA i TOPI SE U USTIMA, ukus će oduševiti ukućane (RECEPT)

Kada jednom probate posnu pogaču, obožavaćete je!

Objavljeno: 21:26h

Ovaj recept će vam pomoći i svi će mu se oduševiti!

Sastojci

  • voda - 550 ml
  • kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 2 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • brašno - oko 1 kg
  • maslinovo ulje - za premazivanje

Priprema:

  • U 150 ml mlake vode rastvaramo kvasac i šećer sa nekoliko kašika brašna. Ostavljamo kvasac da se aktivira.
  • Kad smesa nadođe dodajemo preostalu vodu, ulje i brašno sa solju. Zamesimo lepo mekano testo. Ostavljamo ga da nadođe /da se udvostruči/.
  • Gotovo nadošlo testo oblikujemo po želji.
  • Ovde smo oblikovali na sledeći način. Podelimo testo na tri lopte - malu, srednju i veliku. Od velike odvojimo malu loptu, od koje pravimo tri ružice.
  • Najmanja lopta je za centar. Od srednje oblikujemo fitilj, uvijamo i stavljamo oko centralne lopte, a tamo gde smo vezali dva kraja, stavljamo tri ružice.
  • Od poslednjeg velikog dela takođe pravimo fitilj, uvijamo i stavljamo oko prethodnog. Ostavljamo da pogača nadođe i pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotova.
  • Kad bude pečena namažemo maslinovim uljem.

(Espreso/Bonapetit)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.