OVU VRSTU RIBE SRBI OBOŽAVAJU DA JEDU, A ZAPRAVO NE ZNAJU DA JE ONA NAJZDRAVIJA: Iznenadiće vas šta sve IMA U SEBI
Riba, Foto: Prinstcrveen/Vranjska plus

proverite

OVU VRSTU RIBE SRBI OBOŽAVAJU DA JEDU, A ZAPRAVO NE ZNAJU DA JE ONA NAJZDRAVIJA: Iznenadiće vas šta sve IMA U SEBI

Riba je niske kalorijske vrednosti u poređenju sa ostalim mesima

Objavljeno:

Izuzetne hranljive vrednosti, riba se preporučuje za sve uzraste i podjednako je korisna za zdrave i bolesne. Široki spektar različitih ribljih vrsta uslovljava različitost načina pripreme ribe.

Riba je niske kalorijske vrednosti u poređenju sa ostalim mesima. Kalorijska vrednost varira, od bele ribe (70 do 80 Kcal na 100g) do plave ribe (120 do 200 kcal na 100g) zato je idealna u ishrani osoba koji se bore sa viškom kilograma.

Skuša, Riba
foto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

Proteini ribe sadrže sve esencijalne amino kiseline koje su neophodne za rast, razvoj i pravilno funkcionisanje ljudskog organizma.

Pastrmka je bogata vitaminima A, B12 i D, kao i kompletnim proteinima i omega-3 masnim kiselinama

Vrsta masnih kiselina koja se nalazi u izobilju u plavoj ribi štiti srce i arterije. Za razliku od drugih vrsta mesa, riba sadrži polinezasićene masne kiseline kao što su omega 6 i omega 3 masne kiseline. Evo koje ribe spadaju u najzdravije na svetu:

Bakalar

Bakalar je bogat izvor kompletnih proteina, mnogih makro i mikroelemenata. Istovremeno je malo kalorija (90 kcal po porciji) i praktično ne sadrži masti. Bakalar pečen ili baren na pari je odličan za dijetalnu večeru, posebno ako dodate povrće.

Oslić
foto: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

Pastrmka

Pastrmka je bogata vitaminima A, B12 i D, kao i kompletnim proteinima i omega-3 masnim kiselinama. Omega 3 su neophodne za jačanje zidova krvnih sudova, kontrolu nivoa holesterola u krvi i sprečavanje kardiovaskularnih bolesti.

Tuna

Tuna se smatra jednom od najzdravijih vrsta riba. 100 grama tunjevine sadrži rekordnih 22 g proteina, polovinu dnevnog unosa vitamina D i u potpunosti pokriva telesnu potrebu za najvažnijim elementom u tragovima – selenom. Tunjevina se može kupiti sveža ili konzervirana (važno je da bude u sopstvenom soku, a ne u ulju). Možete je dodati salatama i sendvičima.

Tunjevina
foto: Profimedia

Sardine

Sardine su bogat izvor vitamina B12, koji je telu potreban za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), regulaciju nervne funkcije i sintezu nukleinskih kiselina. Pored toga, redovno konzumiranje sardina može smanjiti loš holesterol i sprečiti kardiovaskularne bolesti.

Tilapija

Tilapija je skladište vitamina i minerala: sadrži vitamine B, E, K, soli fosforne kiseline, korisne masne kiseline, magnezijum, selen, cink i gvožđe. Pored toga, 100 grama tilapije sadrži polovinu dnevne vrednosti kompletnih proteina, dok je sadržaj kalorija u ribi relativno nizak.

Majke i snajke:

01:03

NAJBOLJE SARME OD ZELJA! Profesionalni kuvar u žiriju, a majke i snajke IZNENADILE PRIPREMOM I SERVIRANJEM!

(Espreso/Magazin novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.