prejako
BAMIJA NA BOSANSKI NAČIN: Osim što je PREZDRAVO ukus je NEPONOVLJIV - recept koji svaka DOMAĆICA MORA DA ZNA
Ukoliko ste ljubitelji gulaša, sigurni smo da će vam se i ovaj recept dopasti, jer se može reći da malo podseća, s tim da je ukus zaista neponovljiv
Bamija spada u mahunarke i to one koje su prilično zdrave. Ipak, za nju nisu svi čuli, ali oni koji su je jednom probali joj se uvek vraćaju.
Ukoliko ste ljubitelji gulaša, sigurni smo da će vam se i ovaj recept dopasti, jer se može reći da malo podseća, s tim da je ukus zaista neponovljiv.
Priprema je brza i jednostavna, a možete koristiti bilo koju vrstu bamije, s tim da suvu baminiju prvo treba kratko da skuvate, pa tek onda da je dodate u jelo. Ovako je spremaju Bosanci, a uz bamiju možete da skuvate i pirinač kao prilog.
Vreme pripreme:
45 minuta
Sastojci:
- 500 g telećeg mesa (od buta)
- 700 g bamije
- 1/2 svežeg limuna
- 20 ml ulja
- 1 crni luk
- 2 veća paradajza
- so, biber, slatka mlevena paprika
- 2 kašike paradajz paste
Priprema:
Meso isecite na kockice, a zatim ga propržite na malo ulja, pa dodajte i sitno seckani crni luk. Meso mešajte i pržite sve dok i luk ne bude gotov.
Prelijte bamiju limunovim sokom, a u meso dodajte paradajz isečen na kockice, pa ga, kada bude pustio sok, posolite, pobiberite, pospite mlevenom paprikom i dodajte paradajz pastu. Krčkajte još 10 minuta na laganoj vatri.
Nakon toga dodajte bamiju i sve lagano promešajte. Sipajte toplu vodu tako da prekrije bamiju i meso, pa poklopite. Temperaturu smanjite i ostavite da se krčka još 20 minuta.
Bonus video:
(Espreso24sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!