DOMAĆICE OTKRILE TRIK DA VAM VIŠNJE NE POTUNU NA DNO TEPSIJE: Dodajte OVAJ SASTOJAK i rešite se najvećeg PROBLEMA
Kolač sa višnjama, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

UKUS DETINJSTVA

DOMAĆICE OTKRILE TRIK DA VAM VIŠNJE NE POTUNU NA DNO TEPSIJE: Dodajte OVAJ SASTOJAK i rešite se najvećeg PROBLEMA

Kako višnje ne pale na dno kolača, postoji jedan prost trik koji su podelile iskusne domaćice

Objavljeno:

Omiljeni kolač detinjstva je sigurno žuti kolač sa višnjama. Kada utrčimo spolja kod bake, a kolač još vruć tek prekriven prah šećerom.

Priprema je najjednostavnija, i vratiće vas tačno u to vreme. Samo umutite sastojke za testo i dodajte višnje, pa ispecite.

Kako višnje ne pale na dno kolača, postoji jedan prost trik koji su podelile iskusne domaćice. Pre nego što ih stavite u testo, prvo ga pecite 5 minuta.

Sastojci:

  • 300 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 300 g šećera
  • 600 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 jajeta
  • 300-400 g višanja
Kolač sa višnjama
foto: Printscreen/youtube/jelajelena1

Priprema:

Dobro umutite jaja sa šećerom, da budu penasta. Zatim sipajte jogurt i ulje i sve lepo sjedinite mikserom. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i promešajte špatulom da se testo sjedini. Kalup nauljite i pospite prezlama, pa sipajte smesu i stavite u zagrejanu rernu na 180°C tačno 5 minuta, a zatim izvadite i poređajte višnje. Ponovo pecite na 180°C oko 30-45 minuta. Pospite šećerom u prahu.

POČELA BERBA OBLAČINSKE VIŠNJE: Veliki problem je nedostatak berača:

02:45

POČELA BERBA OBLAČINSKE VIŠNJE: Veliki problem je nedostatak berača

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.