URADITE OVO I DOBIĆETE PRIRODAN MED: Potrebno vam je svega PAR SASTOJAKA, neke već imate u kući
Med, Foto: Printscreen/youtube/kuhajipeci

SJAJNO

URADITE OVO I DOBIĆETE PRIRODAN MED: Potrebno vam je svega PAR SASTOJAKA, neke već imate u kući

Maslačak se već vekovima koristi za ublažavanje mnogih tegoba, dobar je za smanjenje masti u krvi, čišćenje krvnih sudova, ali i protiv bronhitisa i za ublažavanje stomačnih tegoba.

Objavljeno:

Maslačak je korovska biljka, ali veoma lekovita. Poznata je po žutim cvetovima koji se pojavljuju već u prvim danima proleća. Za lekovita svojstva biljke znali su još stari Grci i Arapi koji su je koristili da umire bolove u stomaku. Brojna naučna istraživanja su dokazala da je maslačak bogat vitaminima A i B, organskim kiselinama, ali i mineralima, posebno kalijumom, natrijumom i magnezijumom, pa se preporučuje kao pomoćno prirodno sredstvo za lečenje mnogih tegoba.

U narodnoj medicini koristi se za smanjivanje masnoće, jačanje organizma, čišćenje krvnih sudova, bronhitis, prehladu, upalu desni i regulisanje varenja, dok se od prženog korena može napravi zamena za kafu.

Maslačak, Polje, Livada
foto: Printscreen/youtube/LekoviteBiljke

Sastojci:

2 l vode

2 velike šolje cvetova od maslačka

kilogram meda

2 limuna

Priprema:

U vodi prokuvajte cvetove maslačka, procedite ih kroz gustu gazu, pa sok vratite na tihu vatru. Dodajte med i sok od limuna, pa kuvajte na laganoj vatri uz konstantno mešanje dok se smesa ne zgusne. Kad se prohladi sipa se u čiste tegle i koristi se kao i svaki drugi med. Pojedine domaćice umesto meda koriste šećer, ali je recept sa medom mnogo zdraviji i ukusniji.

BONUS VIDEO - Prvi recept za slatko u Srbiji

01:16

DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.