OVO JE NAJZNAČAJNIJI OBROK ZA USKRS, A EVO ŠTA SVE MORA DA SE NAĐE NA STOLU: Pored jaja, DVA JELA su OBAVEZNA
Uskrs, Foto: Beta/Dragan Gojić

TRADICIJA

OVO JE NAJZNAČAJNIJI OBROK ZA USKRS, A EVO ŠTA SVE MORA DA SE NAĐE NA STOLU: Pored jaja, DVA JELA su OBAVEZNA

Uskršnji doručak je savršen početak proslave Uskrsa uz najbolju hranu u kojoj cela porodica može da uživa

Objavljeno:

Doručak za Uskrs je divan način da se okupite kao porodica i uživate u najboljim receptima za uskršnji doručak. Planirajte ukusan uskršnji doručak punjen sa tradicionalnim i novim specijalitetima.

Uskršnji doručak je savršen početak proslave Uskrsa uz najbolju hranu u kojoj cela porodica može da uživa. Među receptima za uskršnji doručak uvek se nađe tradicionalna hrana bez koje Uskrs ne može da prođe.

Uskrs
foto: Profimedia

Pored finih slatkih uskršnjih poslastica, sočnih uskršnjih peciva i neizostavnog dodatka jaja u većini uskršnjih jela, savršeno će upotpuniti vaš uskršnji sto za doručak! Ako vam je ponestalo ideja za uskršnji doručak ili tražite nove recepte za uskršnji doručak, na pravom ste mestu!

Uskršnji doručak obavezno počinje kucanjem jajima

Rano ujutru na poslužavnik se iznesu crvena jaja i najveća radost deci je upravo to tucanje jajima, nadmetanje i proglašenje pobednika. Pored jaja, možete poslužiti proju i uz nju beli mrs i suhomesnate mezetluke. Dobrodošle su i cicvara ili ruska salata.

Uskrs
foto: Profimedia

Poslastice su jednako važne. Sitni kolači i torte se obavezno dekorišu. Bez granica. Šarene mrvice, perlice, šlag u boji. Igrajte se kao deca. Iskusne domaćice se ne odriču Vasine, Doboš i Rozen torte. Ukoliko niste vešti, ne brinite. Palačinke su takođe slatkiš, a oni koji vam zamere na manjku veština, slobodno im prepustite kecelju.

Za Uskrs nije najvažnije šta ćete jesti već kako ćete provesti praznik. Neka raspoloženje bude na maksimumu. Pripremite poklone za najbliže. Provedite tri dana sa onima koje volite, u miru i blagostanju. Praštajte i budite bolji prema sebi i svom okruženju.

Pogledajte koji se običaji vezuju za Uskrs:

02:56

OBIČAJI KOJI SE VEZUJU ZA USKRS! Sveštenik Petrić objasnio šta NIKAKO ove nedelje ne smemo da radimo

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.