NAŠI STARI SU OBAVEZNO U MUSAKU STAVLALI NAMIRNICU KOJA DAJE POSEBNU AROMU: Svaka domaćica je RECEPT znala NAPAMET
Musaka u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/Bakina kuhinja

PREUKUSNA

NAŠI STARI SU OBAVEZNO U MUSAKU STAVLALI NAMIRNICU KOJA DAJE POSEBNU AROMU: Svaka domaćica je RECEPT znala NAPAMET

Recept ćete poželeti da isprobate odmah

Objavljeno:

Od sada ćete musaki spremati sa jednom namirnicom koja daje još bolji ukus mesu.

Recept ćete poželeti da isprobate odmah.

Toliko je ukusna, a i neće vam teško pasti na stomak.

Musaka, Musaka od pire krompira
foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V

Recept za musaku od zelja koji vam donosimo razlikuje se od uobičajenog po tome što mu je dodata slaninica koja ovom jelu daje gurmansku notu. Isprobali smo je i oduševljeni smo ukusom, a vi nam javite u komentarima kako se vama dopada ova musaka u odnosu na klasičnu verziju.

Sastojci:

5 vezica zelja

500 g mešanog mlevenog mesa

vezica mladog crnog luka

100 g pirinča

Musaka, Musaka od pire krompira
foto: Printscreen/Youtube/Njam njam A&V

150 g slaninice

3 jaja

400 ml mleka ili jogurta

100 g kačkavalja

aleva paprika, so, biber

Musaka
foto: Printscreen/Youtube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

ulje

Priprema:

Očistite mladi crni luk, pa ga iseckajte (zajedno sa percima). Prodinstajte luk na malo ulja, pa mu dodajte mleveno meso, iseckanu slaninicu, pirinač, biber, alevu papriku i so i nastavite da dinstate još desetak minuta. Potom skinite posudu sa ringle i ostavite nadev za musaku da se malo prohladi.

Operite listove zelja pod mlazom hladne vode, skinite zadebljale delove, pa spustite zelje u šerpu sa kipućom vodom i ostavite ih minut-dva. Procedite zelje i polovinu stavite u nauljenu posudu u kojoj ćete peći musaku.

Musaka
foto: PRINTSCREEN/YT/ RICETTE FRESCHE

Preko prvog dela zelja stavite nadev, a preko nadeva drugi deo poparenih listova. Pažljivo nožem isecite musaku na kocke.

Umutite jaja sa jogurtom ili mlekom, dodajte izrendani kačkavalj i sve lepo sjedinite, pa prelijte preko musake i pecite je na 180 stepeni dok se mleko, odnosno jogurt i jaja ne ukrčkaju, a kačkavalj ne rastopi.

Služite musaku sa hladnim kiselim mlekom ili pavlakom.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.