PRAVA ZAPRŠKA ZA PILEĆU ČORBU SE SPREMA SAMO NA 1 NAČIN: Pravićete je na ZDRAV NAČIN za koji do sada niste ČULI
Zaprška za čorbu u šerpici, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

njami

PRAVA ZAPRŠKA ZA PILEĆU ČORBU SE SPREMA SAMO NA 1 NAČIN: Pravićete je na ZDRAV NAČIN za koji do sada niste ČULI

Više vam neće pasti na pamet da koristite druge načine

Objavljeno:

Napravite pileću čorbu sa zdravom zaprškom.

Više vam neće pasti na pamet da koristite druge načine.

Ne postoji bolja, a ni ukusnija.

Sastojci:

400 g pilećeg mesa

1 krompir

2 šargarepe

Čorba
foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

1 glavica crnog luka

2 kašike pavlake

po potrebi ulje

so

biber - mleveni

peršun

1,5 -2 l vode

1 jaje

Čorba
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 supena kašika griza

Priprema

Kada meso provri, dodati očišćeno povrće sitno iseckano.

Kada meso počne da se odvaja od kosti, isključiti plotnu i procediti tečnost.

Tečnost sačuvati u posebnoj posudi.

Meso i povrće ostaviti da se malo prohladi. Meso odvojiti od kosti i sitno ga iseckati. Upržiti crni luk da bude staklast.

Proceđenu tečnost vratiti u lonac i dodati iseckano, meso, povrće i uprženi luk. Proveriti ukus i dodati so i biber, staviti da samo malo proključa.U posebnoj činiji viljuškom umutiti jaja i kiselu pavlaku.

Čorba
foto: Printscreen/Youtube/ CooKing

Skinuti lonac sa plotne i u vrelu tečnost sipati tanak mlaz razređene mase jaja i pavlake, uz istovremeno i neprestano mućenje čorbe viljuškom, ali samo po površini čorbe, nikako u dubinu, da se ne naprave grudvice.

Tek kada se ulije sva masa, promešati celu količinu čorbe. Dodati supenu kašiku griza, promešati i vratiti da provri.

Pri serviranju, može se dodati sitno seckani peršunov list.

Zaprška za pileću čorbu, za koju vam ne treba jaje, može i bez brašna, ako ste privrženi zdravoj ishrani.

kiselo mleko - 2 kašike

brašno - 1 kašika

Čorba
foto: PRINTSCREEN/YT/ ГОТОВИМ С ОКСАНОЙ ПАШКО

Pomešate kiselo mleko sa brašnom.

Promešajte žicom, dok se ne umute sve grudvice i smesa ne postane glatka.

Sklonite pileću čorbu sa ringle.

Stavite jednu kulaču tople čorbe i promešajte odmah. Stavite drugu kutlaču i tako dok se ne ujednači temperatura.

Sipajte zapršku u čorbu. Vratite na ringlu i kuvajte 5 minuta.

Isključite i servirajte.

Bonus video:

02:36

OVAKO SE JEDINO PRAVI DOBRA RIBLJA ČORBA! Stručnjaci otkrili kako da POSTANETE MAJSTOR OVOG SPECIJALITETA

(Espresp/Alo/Bonaepti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.