STRUČNJAK OTKRIO KAKO POGREŠNO KORISTITE MAŠINU ZA SUDOVE: To će da je UNIŠTI I RASTURI, a svi radite
Mašina za sudove, Foto: Printscreen TikTok/tamaras_pinch_of_style

paŽnja

STRUČNJAK OTKRIO KAKO POGREŠNO KORISTITE MAŠINU ZA SUDOVE: To će da je UNIŠTI I RASTURI, a svi radite

Korišćenje previše deterdženta „je skupo i može izgrebati posuđe, rezultirati zamagljenim staklima ili vidljivim mrljama“

Objavljeno:

Mašina za pranje sudova pravi je spas u domaćinstvu i izuzetno je jednostavna za korišćenje. Ili se bar tako čini. Da li ste znali da taj uređaj možda koristite pogrešno? Prema mišljenju stručnjaka Dejvida Palmera iz kompanije LG Electronics, postoji mnogo grešaka koje biste mogli da pravite s mašinom za pranje sudova, piše Daily Star.

Te greške ne samo da uređaj čine manje efikasnim, već biste mogli i uzalud da bacate novac. Na primer, korišćenje previše deterdženta „je skupo i može izgrebati posuđe, rezultirati zamagljenim staklima ili vidljivim mrljama“.

Dejvid je podelio savete o tome šta treba i šta ne treba raditi kod korišćenja mašine za pranje sudova i kako je maksimalno iskoristiti. Otkrio je greške koje biste mogli da pravite s vašom mašinom zbog kojih bi ona mogla da bude manje efikasna.

Ne zaboravite ostatke hrane

Mašina za sudove
foto: Printscreen/Instagram/tamaras_pinch_of_style

Kao prvo, on predlaže da se na gornju policu pre ciklusa stavi posuda puna sirćeta koja služi kao sredstvo za ispiranje. A kada punite mašinu za pranje sudova, proverite da je posuđe okrenuto prema sredini kao bi se voda što bolje raspršila po njemu.

Takođe, je rekao da je sredstvo za ispiranje odlična ideja jer pomaže da se posuđe bolje osuši.

„Korisno je ako preskačete ciklus grejanja kako biste uštedeli energiju ili ako vam je posuđe još uvek mokro kad pranje završi“, kazao je Dejvid, a prenosi Net.hr.

Takođe je važno i oprati mašinu za pranje posuđa. U uređaju se vremenom natalože ostaci hrane, deterdženta i prljavštine koje je potrebno odstraniti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.