ZA OVOM VOĆNOM TORTOM JE POLUDEO CEO SVET: Nema pečenja KORA, a OSVEŽIĆE vas u SEKUNDI (RECEPT)
Torta/Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

PREUKUSNA

ZA OVOM VOĆNOM TORTOM JE POLUDEO CEO SVET: Nema pečenja KORA, a OSVEŽIĆE vas u SEKUNDI (RECEPT)

Sve je brzo gotovo, a najveća muka je da sačekate da se stegne

Objavljeno:

Priprema torti više nije komplikovana kao nekeda, jer su danas recepti mnogo praktičniji. Nema pečenja kora, a često se ni fil ne kuva, a ipak se napravi savršeno ukusna poslastica koja se dopada većini.

Kako dolazi lepše vreme tako nam više prijaju lagane i osvežavajuće torte, a predlog Stvar ukusa je da napravite voćnu od svega par sastojaka i dve vrste voća. Sve je brzo gotovo, a najveća muka je da sačekate da se stegne.

Sastojci:

280 g mlevene plazme

120 g putera

Kolač sa breskvama
foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

200 g jagoda

200 g bresaka iz konzerve

300 g krem sira

200 ml slatke pavlake

Kolač sa breskvama
foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

200 ml mleka

100 g šećera

10 g želatina

kokos

Priprema: Mleveni keks pomešajte sa istopljenim puterom, pa pola količine sipajte u kalup i dobro utisnite. Umutite krem sir sa šećerom, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Zatim dodajte seckane breskve, koje ste procedili, kao i seckane jagode.

Kolač sa breskvama
foto: Printscreen/Youtube/ Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Promešajte. Mleko i želatin pomešajte, pa kuvajte dok ne priključa. Sklonite sa šporeta, pa sipajte malo fila u mleko i promešajte, a onda sve to sipajte nazad u fil i dobro sjedinite. Sipajte preko keksa, poravnajte, pa preko pospite preostali mleveni keks. Oshladite u frižideru 2 sata, pa pospite kokosom i služite.

(Espreso/Kurir Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.