SAVRŠEN POMFRIT NE POTAPAJTE U ULJU, VEĆ GA SPREMITE NA OVAJ NAČIN: Biće mnogo UKUSNIJI, a i ZDRAVIJI JE
Pomfrit, Foto: Printscreen/youtube/Cookrate - Srpski

tajna

SAVRŠEN POMFRIT NE POTAPAJTE U ULJU, VEĆ GA SPREMITE NA OVAJ NAČIN: Biće mnogo UKUSNIJI, a i ZDRAVIJI JE

Ne trebaju vam velike friteze s uljem da biste u sopstvenoj kuhinji postigli isti odnos hrskavog spoljnog sloja, mekane i vazdušaste unutrašnjosti i prave količine soli

Objavljeno:

Pomfrit je, bez preterivanja, jedna od najsavršenijih namirnica na svetu. Barem tako drži većina. Zato će vam ga u restoranima brze hrane uvek ponuditi, jer pomrfit svi vole, a lokal na njima dobro zarađuje. Ali, isto tako dobro znamo da je ta vrsta hrane istovremeno i nezdrava, zbog toga što je pržena, masna i obično presoljena.

Ipak, ne trebaju vam velike friteze s uljem da biste u sopstvenoj kuhinji postigli isti odnos hrskavog spoljnog sloja, mekane i vazdušaste unutrašnjosti i prave količine soli. Zapravo, možete potpuno preskočiti proces prženja i na kraju svejedno dobiti gomilu slasnih krompirića iz rerne, ukusnijih od dobijenih u bilo kojem fast foodu.

‘Tajna sjajnog pomfrita je dvostruka termička obrada“, kaže Deb Perelman iz Smitten Kitchena, bloga za kuvare amatere.

Taj savet Deb je zapravo preuzela iz četvrt veka stare knjige ‘The Man Who Ate Everything’ pisca o hrani Džefrija Steingartena, tačnije u onome što ona naziva ‘jednim od mojih omiljenih eseja o prženim krompirićima svih vremena’.

Naime, kada se krompirići dva puta termički obrađuju, prvi put na nižoj temperaturi da se krompir nežno zagreje i omekša, a potom na višoj temperaturi da površina postane hrskava, dobija se pomfrit o kojem svi sanjaju.

Evo kako to dobiti u kućnoj rerni, i to bez viška masnoće.

Poznata influenserka u emisiji Majke i snajke:

00:52

MAJKE I SNAJKE UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola

(Espreso/Tportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.