EVO ŠTA ZNAČI AKO VAM PAS SEDNE NA STOPALO: Želi da vam PORUČI NEŠTO VAŽNO, ZAPAMTITE OVO
Pas, Foto: Printscreen/TikTok/frankithebully

vaŽno

EVO ŠTA ZNAČI AKO VAM PAS SEDNE NA STOPALO: Želi da vam PORUČI NEŠTO VAŽNO, ZAPAMTITE OVO

Te dok neko ne izmisli prevodioca sa psećeg na ljudski jezik, moraćete da učite govor tela Vašeg mezimca.

Objavljeno: 15:26h

Vrlo često se vlasnici pasa obraćaju svojim ljubimcima kao da su roditelji, a ima iza toga i neke logike. Kada ovo radite, govorite drugim ljudima da volite i brinete za svog psa kao što biste i za svoju decu. Ali mnogi roditelji Vam mogu reći da iza toga postoji još jedna stvar. Baš kao i sa decom, možete voleti svog ljubimca, ali ga ne razumeti.

Te dok neko ne izmisli prevodioca sa psećeg na ljudski jezik, moraćete da učite govor tela Vašeg mezimca..

Neprekidan kontakt očima

Ovo u mnogome zavisi od načina na koji Vas pas gleda. Ali ukoliko je njegov izraz lica normalan i gleda Vas u oči, to je vrlo snažan vid pokazivanja njegove naklonosti. Zapravo, grupa japanskih istraživača je otkrila vezu između kontakta očima sa povećanjem nivo oksitocina, hormona koji utiče na to kako pokazujemo naše naklonosti i kvalitete brižnosti.

Donosi Vam stvari

Pas
foto: Printscreen/youtube/cutepetdiary

Verovatno mislite kako želi da se igrate baci-vrati igre, naročito ako Vam donosi igračku. Ono što on verovatno u tom trenutku radi je da Vam donosi dar. Ovo je očigledno zaostatak psećeg lovačkog instinkta, samo što Vam u ovom slučaju donosi ono što misli da ćete voleti ili što će Vam trebati umesto mrtvog plena.

Dizanje šape u vis

Ako pas ovo radi dok mu je glava spuštena i usredsređnog pogleda u daljinu, možda bi trebalo da mu se sklonite sa puta. Verovatno je u lovu i sprema se da zaskoči plen, obično pticu.

Zguren pas koji se skupio kako bi smanji svoju veličinu

Ovo znači da je on uplašen. Ukoliko naiđete na ovakvog psa i ne vidite nikakav razlog za strah u blizini, postoji velika šansa da je zlostavljan.

Grickanje nameštaja

Ovo zavisi od psa do psa i njegove dresure i toga da li ima znakova ankskioznosti nastale odvajanjem od vlasnika. Ukoliko je pas učen da ne gricka stvari kao štene i ne pati od anksioznosti, verovatno mu je samo dosadno. Više ga istrčavajte.

Sedi Vam na stopalima

pas
foto: serbialive Instagram Printscreen

Postoji dosta razloga zašto bi pas ovo radi. Ukoliko Vam pas pokazuje dosta dominantnih osobina, onda možda pokušava da se samopotvrdi. Ukoliko pati usled odvojenosti od Vas, ovo je uobičajen način da se samouteši time što će biti blizu Vas.

Ako Vam je pas u naletu ljubomore, ovo je posesivan gest koji pokazuje drugim ljudima i životinjama da ste „njegovi.“

Ako ništa od toga ne objašnjava ponašanje, onda jednostavno voli da je blizu Vas.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.